Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Aljoša Asanović Ponedjeljak, 23.06.2014. u 14:30
25 komentara

'U uspjeh se mora vjerovati, ja vjerujem u Modrića i Rakitića'

Realno, morali bi biti kvalitetniji od Meksika u srednjem redu, takva dva vezna kao mi Meksiko nema. Ne samo Meksiko, nema nitko to što mi imamo, tvrdi Asanović

25 komentara

Njegova lopta s očima u povijesti je uspjeha hrvatske reprezentacije, asistent toliko hrvatskih pogodaka, Šukeru, Vlaoviću i Bokšiću  i danas pozorno prati svaki hrvatski nastup. Aljoša Asanović bio je i najistureniji član "vatrenih" iz devedesetih godina, bio je i na klupi reprezentacije kao pomoćnik Slavenu Biliću. Danas kao navijač? Uživa!

Gledam, nerviram se, uživam, veselim se uspjesima. Ne izgledamo loše, naprotiv. Dobri smo. No, tek ćemo moći viknuti da smo dobri kad i ako prođemo Meksiko.

Kad analiziramo ovu utakmicu u njenom iščekivanju prvo se moramo nešto zapitati... Imamo li kvalitetu za pobijediti Meksiko?  Kad shvatimo da posjedujemo kvalitetu onda već možemo razmišljati o prolazu. Doista, mi kvalitetu imamo, i za igrati protiv najjačih.

U utakmici protiv Brazila se to vidjelo.  Istina, izgubili smo, Meksikanci su osvojili bod. No, jedna je temeljna razlika u dosegu Hrvata i Meksikanaca u dvobojima protiv Brazila.  Meksikance sudac nije oštetio. To što su oni možda bolje igrali protiv Brazila nego mi  samo je dojam nakon besprijekornog  suđenja koje su imali Meksikanci u srazu s domaćinom.

Meksiko je momčad koja voli imati loptu. I mi smo takvi. Dakle, vodit će se velika borba za loptu, posjed lopte.  Realno, morali bi biti kvalitetniji od Meksika u srednjem redu, takva dva vezna kao mi Meksiko nema.  Ne samo Meksiko, nema nitko to što mi imamo. Dva izvrsna kreatora koji mogu djelovati kao zadnji vezni, biti pritom i borbeni i kreativni. I to bi morala biti naša prednost. Vjerujem, dakle, u Modrića i Rakitića i želim da u ovoj utakmici cijelom svijetu pokažu svoju svjetsku klasu.

Znam kako je iščekivati veliku, odlučujuću utakmicu, to su trenuci koji ti obilježavaju cijelu karijeru. Dok se čeka u uspjeh se mora vjerovati. I mi smo u Francuskoj prije 16 godina vjerovali u sebe, doista...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message