Obavijesti

Kolumne

Vani je prvi trailer: Lara Croft vraća se bolja i jača nego ikad

Vani je prvi trailer: Lara Croft vraća se bolja i jača nego ikad
1

U proljeće 2018. Lara Croft (ponovo) stiže u kino dvorane. Reebot serijala dolazi 15 godina nakon drugog filma u kojem je glavnu junakinju serijala video igre tumačila Angelina Jolie.

VIDEO

Prvi film snimljen je 2001. - priča je ostala u drugom planu, čitav projekt bio je fokusiran na Angelinu Jolie, njene akcijske vratolomije i izgled glavne junakinje (u filmu se pojavljuju Jon Voight i Daniel Craig). Mlak prijem filma kod obožavatelja igre, kao i kod kritike, nije smetao "Paramountu" da krene u realizaciju nastavka. Prvi je film na svjetskim kino dvoranama zaradio više od 275 milijuna dolara (budžet oko 110 milijuna) - dovoljan razlog da se krene u nastavak.

Drugi dio poznat pod imenom "Kolijevka života" pojavio se u kinima dvije godine nakon jedinice -  u odnosu na prvi film rezultati na kino blagajnama bili su bitno slabiji i filmska priča o Lari Croft privremeno je završila. Tako će biti sve do idućeg proljeća...

Nova Lara Croft je Alicia Vikander. Sjajna, mlada švedska glumica posljednjih je godina pokazala da bez problema može  tumačiti različite uloge u filmovima različitih žanrova (od "Ex Machine" preko "Dankinje" pa sve do "The Man from U.N.C.L.E. ). Alicia Vikander pripada u krug najboljih mlađih glumica (29 joj je godina tek) i nastup u "Tomb Raideru" prva je akcijsko-pustolovna uloga u njenoj karijeri.

Prve fotografije i trailer sugeriraju da će Alicia biti drugačija Lara Croft - Vikander je glumački superiornija Angelini Jolie. Ako je suditi prema traileru glumica se dobro snašla i u akcijskim scenama. Redatelj filma dolazi iz Norveške - njegovo ime je Roar Uthaug. Uz Aliciju Vikander u filmu nastupaju i Dominic West (TV serije "Preljub" i "Žica") te Walton Goggins ("Mrska osmorka", TV serija "The Shield").

Radnja filma? Kada je imala 10 godina Lara Croft izgubila je oca. Pustolov i istraživač nestao je tijekom jednog od istraživanja. Desetak godina kasnije Lara se odbija pomiriti sa službenom verzijom događaja i odlazi na mjesto nesreće - otok na kojem je nestao Richard Croft.

Premijera filma zakazana je za 16.03.2018.

Izvorni tekst pročitate ovdje

O autoru:


Moje ime je Tihomir Polančec. Rođen u Zagrebu, radio sve i svašta, ali film je uvijek ostao moja najvažnija sporedna stvar na svijetu. Jednoga dana odlučio sam dugogodišnje filmofilsko i videotekarsko iskustvo prenijeti na blog i tako je nastao Goodtalking. Iz bloga (trenutno se na blogu nalazi više od 500 recenzija i najava) nastale su Facebook stranica i Facebook grupa koje prati tisuće filmofila i serijofila svih generacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode