Obavijesti

Kolumne

Komentari 134

Zašto Kalmetu nisu pustili da kaže koju o Pelješkom mostu?

Zašto Kalmetu nisu pustili da kaže koju o Pelješkom mostu?
1

Božidar Kalmeta je i dalje tu, a ista stranka koja je tri puta otvarala nepostojeće radove sada s novim licima kritizira ponašanje Vlade. Vrhunac je to licemjerja

VIDEO

Nevjerojatno je bilo slušati kritike zastupnika HDZ-a o tome kako Vlada kasni s projektima za Pelješki most, kako su htjeli da ga ne bude, da su sve mogli ranije odraditi, da mažu oči javnosti. Ali u kanonadi kritika nije sudjelovao najveći prometni stručnjak stranke koji je dva mandata vodio ministarstvo prometa i još je u vrhu stranke. 

Nedostajala je ta izjava Božidara Kalmete. HDZ ga je lukavo odlučio ostaviti sa strane. Čovjeka koji je otvarao gradilišta i s Ivom Sanaderom polagao temeljce. Kalmeta je i dalje tu, a ista stranka koja je tri puta otvarala nepostojeće radove sada s novim licima kritizira ponašanje Vlade. Vrhunac je to licemjerja.

Vlada se svakako zaletjela proglasivši sigurnim da će Europska unija financirati most, ali činjenica je da je to prilično vjerojatna opcija. Najvažniji korak, studije koje pokazuju da je most najbolje rješenje su gotove, a novac za takve projekte redovito se odobrava. Trebali bi biti potpuni nesposobnjakovići da ovaj puta zabrljaju. 

S druge je strane HDZ potrošio 209 milijuna kuna na svoje projekte, započinjanje i odustajanje od radova na mostu. I nije napravio ništa. Osim skupio glasove na jugu Hrvatske pred svake izbore. Nije Pelješki most jedini. Sanader i Kalmeta su otvorili više od 700 milijuna kuna vrijedne radove na podravskom ipsilonu. 

A nisu imali ni novac, pa čak niti kupili zemljište na kojem je Fimi medija postavila šator za svečanost. Krenuli su ti vični momci graditi i autocestu do Dubrovnika za 1,5 milijardi koje nisu imali i koja danas nije maknuta s mrtve točke. 

Zbog kriminala na dionicama koje su se gradile i izbornih projekata danas prodajemo prezadužene autoceste. HDZ-u je ipak most fiksacija, pa neće čak ni priznati da je prvi ideju iznio SDP-ov župan Ivan Šprlje. Sada bi najradije da se sve to zaboravi. I zato drže svog Kalmetu daleko od televizijskih kamera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 134

VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović