Obavijesti

Korak u život: 2,85 milijuna kuna za djecu iz domova

Korak u život: 2,85 milijuna kuna za djecu iz domova
5

Humanitarna akcija Korak u život započeta je 2008. godine, na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol, s ciljem stipendiranja visokog obrazovanja mladih ljudi.

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji Korak u život, koja je završila spektakularnim koncertom operne zvijezde Lea Nuccija i Zagrebačke filharmonije prikupljeno je 2.858.270,00 kuna. U prepunoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Korak u život podržali su brojni predstavnici hrvatskog političkog, društvenog i gospodarskog života te predstavnici diplomatskog kora.

Sredstva za stipendije djece iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji skupljena su donacijama hrvatskih kompanija, pozivima na humanitarni broj telefona, izravnim donacijama građana na žiro račun akcije, prodajom ulaznica za koncert i lajkovima na Facebook grupi, na kojoj je prikupljeno više od 100 000 lajkova podrške. Donatorski pool za svaki lajk na Facebooku osigurava kunu za stipendije.
 
Osiguravanjem sredstava za stipendije ovogodišnjem donatorskom poolu Koraka u život priključili su se: T-HT, Medika, Allianz, Siemens, Erste plavi mirovinski fondovi, CityExpress, Svjetlost, Hotel Rebro, Total FM, Piramida, Ured Jožica Matko-Ruždjak, Grand auto i tvrtka BCC Services. U protekle dvije godine akciju su podržali Zagrebačka banka, Atlantic Grupa, Adris Grupa, HEP, Croatia Osiguranje, Odvjetnički ured Marijan Hanžeković, Megrad, C.I.O.S., Agrokor, Končar, Dalekovod, Hrvatska Gospodarska Komora, Dija graditeljstvo, Odvjetnički ured Marković i Plišo, Nexe, Pliva, Karlovačka banka, Privredna banka Zagreb, PBZ Card, Cemex, King ICT, S Immorent, PharmaS, Erste Bank, Erste Card Club, Erste Plavi, Erste Factoring, Erste S-leasing, Granolio, Yeoman, DOK-Ing, Hidrocommerce, Trade Consulting, Geofoto, Tehnomobil., Kapsch TIS, Vodotehnika i Optima projekt.

Humanitarna akcija Korak u život započeta je 2008. godine, na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol, s ciljem stipendiranja visokog obrazovanja mladih ljudi koji izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji tijekom svih godina redovnog studija. Tijekom dvije godine održavanja akciju su novčanim sredstvima pomogle mnoge hrvatske tvrtke, ali i sami građani koji su prepoznali važnost ovog projekta. Ukupno je do sada Korak u život osigurao 61 stipendiju. Ove se godine skupljaju sredstva za novu generaciju studenata koja će krenuti na fakultet iduće godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"