Obavijesti

Sport

Komentari 344

Teodosić je uništio Francusku, Srbija protiv SAD-a za zlato!

Teodosić je uništio Francusku, Srbija protiv SAD-a za zlato!
15

Košarkaši Srbije napravili su pravi podvig pobijedivši Francusku 90-85 u polufinalu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Srbi će u nedjeljnom finalu igrati protiv SAD-a...

VIDEO

Turska ih je zaustavila u polufinalu prije četiri godine , bez medalje su ostali nakon poraza od Litve, ali sad neće ostati bez medalje. Jedino je pitanje hoće li ona biti zlatnog ili srebrnog sjaja. Srbija je napravila podvig i pobjedom protiv Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva 90-85 izborila utakmicu protiv SAD-a za zlato.

Kakav je to polufinale bio. Srbija je razbila Francusku u prve tri četvrtine, imali su čak 18 koševa prednosti, ali Francuzi u zadnju minutu ulaze sa samo dva koša zaostatka.

Srbija je odlično otvorila utakmicu i povela 14-10. Francuska nije imala rješenja u napadu, a njihova obrana nije bila ni sjena one obrane iz četvrtfinalne utakmice protiv Španjolske. U drugoj četvrtini Srbi odlaze na 30-15. Tri minute prije kraja prvog dijela Srbi su imali 41-25. Miloš Teodosić do tada je zabio već 18 koševa, a srpska trica bila je nevjerojatnih pet od sedam. Na poluvremenu su Srbi vodili 46-32!

Nastavila se rapsodija srpske košarke i u trećoj četvrtini. Francuzi nisu imali rješenja za sjajnog Teodosića i agresivnu srpsku obranu. Srbija je imala i 17 koševa prednosti. Srbija je u zadnjih 10 minuta utakmice ušla s prednošću od 15 koševa (61-46). Samo 10 minuta dijelilo ih je od finala SP-a!

No u samo minutu Francuzi stižu na 10 koševa razlike (61-51). Šest minuta prije kraja Batum je pogodio tricu za minus šest. Francuzi su pritisnuli, tko bi rekao da će utakmica biti ovako dramatična nakon visokog srpskog vodstva. Francuzi su pet minuta prije kraja smanjili na 65-61. Tu su bili, kao priljepci. Minutu prije kraja Francuska je zaostajala samo tri koša (82-79), a 17 sekundi prije isteka vremena Francuska stiže na samo dva koša prednosti (84-82).

No Srbi su izdržali strašan francuski pritisak i na kraju ušli u prvi povijesni finale. Tamo će ih u nedjelju (21 sat) čekati moćni SAD.

Francuzi će igrati za treće mjesto protiv Litve u subotu u 18 sati.

Show Teodosića i Batuma

Kod Srbije najbolji je bio Miloš Teodosić koji je ubacio 24 koša, a trice je pucao nevjerojatnih 5/7. Sjajan je bio i za dvicu (4/5), a slobodna bacanja gađao je 9/12. Bogdan Bogdanović bio je drugi srpski strijelac s 13 koševa.

Kod Francuza dominirao je Batum s 35 koševa. Čudesni Batum ubacio je osam trica iz 12 pokušaja, ali nije mogao sam. Diaw je zabio 13 koševa, Heurtel je stao na 12.

VIDEO

SP Španjolska, polufinale:

  • Srbija - Francuska 90-85
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 344
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače