Obavijesti

Kvaka24

Finina analiza otkriva koji je trgovački lanac ostvario najveću dobit u 2019. godini

Finina analiza otkriva koji je trgovački lanac ostvario najveću dobit u 2019. godini

Analiza poduzetnika u odjeljku djelatnosti trgovine na malo od 2015. do 2019. godine pokazuje da je najveća dobit u tom razdoblju ostvarena 2019. godine (3,6 milijardi kuna)

Financijska agencija (Fina), naša vodeća tvrtka na području pružanja financijskih i elektroničkih usluga, o svim novostima redovito informira male, srednje i velike poduzetnike. Na svojoj službenoj stranici imaju i rubriku press-centar, u kojoj između ostalih vijesti, redovito obavještavaju o svim tržišnim informacijama koje su važne za poslovanje pojedinih sektora. 
Jedna od takvih informacija je i posljednja analiza poduzetnika u odjeljku djelatnosti trgovine na malo, od 2015. do 2019. godine, koja je pokazala je da je broj poduzetnika porastao za 10,7%, broj zaposlenih za 13,4%, ukupni prihodi za 18,4%, a rashodi za 17,2% u odnosu na početnu promatranu godinu.

Young,Woman,Wearing,Disposable,Medical,Mask,Shopping,In,Supermarket,During

Tijekom cijelog promatranog razdoblja na razini svih poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo ostvarena je 77,5% veća neto dobit, od 1,2 milijarde kune u 2015. godini do 2,1 milijardu kuna u 2019. godini. Najveća dobit u tom razdoblju ostvarena je 2019. godine (3,6 milijardi kuna), a gubitak je bio najmanji u 2016. godini (981 milijun kuna).

Poduzetnici (njih 9245) u odjeljku djelatnosti trgovine na malo u 2019. godini zapošljavali su 103.207 ljudi, što je za 2,6% više u odnosu na prethodnu, 2018. godinu. Ukupni prihodi povećani su za 4,1%, dobit razdoblja 5,7%, ukupni rashodi za 4,4%, a gubitak razdoblja za čak 41,3%, dok je neto dobit manja za 11,1%. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Shopping,With,Kids,During,Virus,Outbreak.,Mother,And,Child,Wearing

U promatranoj skupini poduzetnika društvo KONZUM PLUS d.o.o. iz Zagreba ostvarilo je najveće ukupne prihode u 2019. godini, 7,7 milijardi kuna. Slijede društva LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d. iz Velike Gorice (5,9 milijardi kuna) i CRODUX DERIVATI DVA d.o.o. iz Zagreba (5,7 milijardi kuna). Najveću dobit razdoblja u 2019. godini ostvarilo je društvo LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d. iz Velike Gorice u iznosu od 345,9 milijuna kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća u 2019. godini iznosila je 5035 kuna, što je za 17,4% više u odnosu na 2015. godinu (4288 kuna), ali i za 13,4% manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH u 2019. godini (5815 kuna).

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Stručnjaci složni: 'Isplati se ulagati u intelektualno vlasništvo i njegovu zaštitu'
KVAKA24: BUDITE EUSMART

Stručnjaci složni: 'Isplati se ulagati u intelektualno vlasništvo i njegovu zaštitu'

Na radionici pod nazivom 'Zaštitite svoje intelektualno vlasništvo' stručnjaci, ali i mali te srednji poduzetnici, složili su se u jednome - ulaganje u intelektualno vlasništvo i njegovu zaštitu uvijek se isplati

Majstori ljepote čekaju vas na Velesajmu, a mi poklanjamo 4 ulaznice najbržima!
PRIJAVITE SE

Majstori ljepote čekaju vas na Velesajmu, a mi poklanjamo 4 ulaznice najbržima!

Od 8. do 10. ožujka, na Zagrebačkom Velesajmu održat će se stručno događanje 'Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičara HOK-a', a mi vodimo četiri najbrža čitatelja i čitateljice na ovaj spektakl ljepote
Prijavite se na besplatni tečaj i kroz tri poglavlja upoznajte osnove budućih tehnologija
za mala i srednja poduzeća

Prijavite se na besplatni tečaj i kroz tri poglavlja upoznajte osnove budućih tehnologija

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju organizira Launch event u sklopu kojih će se održati uvodna prezentacija o projektu Digital Master, panel na temu "Kako tehnologija ulazi u mala i srednja poduzeća” i networking