Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

10 godina se nije seksala - a kad napokon je, završila je na hitnoj

10 godina se nije seksala - a kad napokon je, završila je na hitnoj

Jedna žena koja nije imala spolni odnos 10 godina zbog narušenog zdravlja ispričala kako je počela krvariti nakon seksa. Dodala je i da je nedostatak informacija o seksu poslije raka zdravstveni problem

VIDEO

Dugo se borila s akutnom mijeloičnom leukemijom. Spolni odnos nije imala 10 godina, a kada se napokon na to odlučila završila je na hitnoj. Ovo je njezina priča:

Ležala sam na boku, držeći svoj iPhone .Razmišljala sam o tome trebam li probuditi svog partnera ili ne. Na internetu sam pročitala kako je krvarenje nakon seksa uobičajeno odnosno da žene svih dobnih skupina u jednom trenutku to dožive - čak 8 do 10 posto njih redovito. Također je pisalo da to nije ništa ozbiljno, ali i da može biti znak nečeg ozbiljnog. Najvažnija stvar na koju treba obratiti pažnju je brzina i količina krvarenja. Ako je krvarenje jako treba potražiti u pomoć, pisalo je u članku - počela je svoju priču.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

Njeno krvarenje nije bilo jako obilno, ali nije ni prestajalo. Odlučila je nazvati hitnu pomoć.

Čišćenje doma bez 'kemije': Top prirodni recepti za sve površine
Čišćenje doma bez 'kemije': Top prirodni recepti za sve površine

- Dežurni liječnik zvučao je iznervirano.Probudila sam dečka i otišli smo u bolnicu. Bilo mi je neugodno, ali ljudima se događaju i gore stvari. Moje pitanje je bilo razumno, ali otkrila sam kako ništa ne znam o seksu nakon liječenja karcinoma. Nitko mi nije rekao da bi kemoterapija, kojoj sam bila podvrgnuta nakon dijagnoze 2003. i ponovno nakon  2007. i 2008., mogla uzrokovati nagli gubitak proizvodnje estrogena u jajnicima, te da bi to moglo dovesti do simptoma menopauze poput suhoća rodnice. Nitko mi nije rekao da suhoća rodnice može uzrokovati bol i krvarenje tijekom odnosa. Ipak, podaci pokazuju da je učestalost seksualne disfunkcije među ženama koje su preživjele rak česta. Seksualne nuspojave su poteškoće u postizanju orgazma, gubitak želje, smanjena veličina rodnice i bol tijekom penetracije - rekla je i dodala kako seksualni odnos nije imala 10 godina zbog narušenog zdravlja.

Ispričala je i kako je bila u sretnom braku, ali da su stvari odjednom krenule nizbrdo i rastala se. Dugo je pokušavala pronaći svoju drugu srodnu dušu, ali nje nije bilo nigdje. Napokon, kada je odlučila biti sretna sama upoznala je jednog muškarca u kojeg se zaljubila.

- Kada smo se počeli viđati, koristila sam vaginalnu estrogensku kremu dva puta tjedno kako bih smanjila simptome menopauze poput suhoće rodnice, peckanja i svrbeža. Sjetila sam se da sam čula da ću morati povećati dozu ako želim ponovno imati spolni odnos. Dogovorila sam sastanak sa svojim ginekologom da vidim trebam li učiniti još nešto kako bih se pripremila za to. Liječnik mi je dao savjet da kupim vaginalni dilatator. To sam i napravila, ali ga nisam dugo držala. Kad je napokon došlo vrijeme za pravi seks, svidjelo mi se. Boljelo me, pa smo stali, ali smatrala sam da je to normalno. Onda sam osjetila nešto ljepljivo na nogama. Bila je to krv. Krv na plahtama, krv na nogama. Ušli smo pod tuš, promijenili posteljinu i vratili se u krevet. Nije moglo biti manje romantično - objasnila je.

Veliki vodič za kupovinu stana: Ne dopustite da vas preveslaju!
Veliki vodič za kupovinu stana: Ne dopustite da vas preveslaju!

Na hitnoj joj je liječnik obavio interni pregled te je nakon toga dogovorila sastanak s ginekologom.

- Rekla mi je da sam trebala koristiti dilatator između 15 i 30 minuta, a ja sam ga koristila par minuta. Poslala me na vježbe za jačanje maternice da naučim vježbe opuštanja. Estrace, vaginalnu kremu, sam koristila dva tjedna. Kad smo ponovno imali spolni odnos, nije boljelo, ali dugo sam nakon toga nervozno provjeravala plahte - otkrila je.

Rekla je i kako je nedostatak informacija o seksu nakon raka zdravstveni problem i da bi se više trebalo pričati o tome. Dodala je i da je još uvijek s istim muškarcem i kako još uvijek koristi vaginalne estrogenske kreme i da više nema problema s krvarenjem, piše HuffPost.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara