Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

10 namirnica koje možete jesti bez imalo straha od debljanja

10 namirnica koje možete jesti bez imalo straha od debljanja
1

Količina kalorija koju ove namirnice sadrže je zanemariva prema koristima koje pružaju našem tijelu. Zato neka na vašem tanjuru uvijek budu rajčica, krastavci, bjelanjak...

VIDEO

1. Bjelanjak

Kao moćni stimulator imuniteta, bjelanjak sadrži proteine, natrij, folate, selen, kalcij, magnezij, fosfor i kalij. 

100 g = 0,0 g masnoće, 11,1 g proteina i 44 kalorija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Kupus (bilo koja vrsta)

Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i dobro djeluje na probavu. Sadrži C vitamin i vlakna, kojih često nedostaje u svakodnevnoj prehrani, a koja značajno olakšavaju probavu. Također sadrži i glutamin koji ima jaka protuupalna svojstva.

fotolia

100 g = 0.4 g masnoće, 45 kalorija

3. Grejp

Stabilizira šećer u krvi i pomaže u kontroliranju apetita. Preporučuje se povećana konzumacija ljudima koji se bore s viškom kilograma, piše Health Line.

Fotolia

100 g = 0,2 g masnoće, 29 kalorija

4. Svježi krastavac

Iako se obično smatra povrćem, krastavac je zapravo voće. Pun je hranjivih tvari, biljnih spojeva i antioksidansa. 

Također sadrže veliku količinu vode i topljivih vlakana, što ih čini idealnim za hidrataciju tijela i velikim saveznikom u mršavljenju.

Fotolia

100 g = 0,1 g masnoće, 15 kalorija

5. Patlidžan

Zdravstvene prednosti patlidžana prvenstveno proizlaze iz vitamina, minerala i hranjivih tvari koje sadrže. Patlidžani su bogat izvor vitamina C, K, B6, tiamina, niacina, magnezija, fosfora, bakra, dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalija i mangana. Oni također sadrže minimalno kolesterola ili zasićenih masnoća.

Marko Prpić/Pixsell

100 g = 0,1 g masnoće, 24 kalorije

6. Bundeva

Uravnotežuje rad srca i probave, što pomaže ljudima izgubiti višak kilograma. Sadrži obilje vitamina A koji je zaslužan za dobar vid, beta karoten i jako su dobar izvor vlakana.

100 g = 0,3 g masnoće, 28 kalorija

7. Kuhana cikla

Pozitivno utječe na moždane funkcije, pomaže u snižavanju krvnog tlaka, a smatra se i da pomaže u usporavanju demencije. Cikla sadrži kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink i selen.

100 g = 0,0 g masnoće, 49 kalorija

8. Zelena salata

Smanjuje kalcifikaciju u tijelu i umiruje živčani sistem. Sadrži vitamine A, D, E i K i vlakna. Svakodnevna konzumacija salate kontrolira šećer, pomaže u mršavljenju i normalizira rad crijeva, piše Foodal.

100 g = 0,3 g masnoće, 12 kalorija

9. Rajčica

Sadrži vitamine, vlakna i kalij koji poboljšavaju rad metabolizama. Zdravstvene prednosti rajčice mogu se pripisati njihovom bogatstvu hranjivih tvari i vitamina, uključujući impresivnu količinu vitamina A, C i vitamina K, kao i značajne količine vitamina B6, folata i tiamina. One su također dobar izvor mangana, magnezija, fosfora i bakra.

Marko Prpić/Pixsell

100 g = 0,2 g masnoće, 20 kalorija

10. Celer

Celer smanjuje razinu kolesterola i bol izazvanu artritisom, pomaže u gubitku tjelesne težine, izbacuje toksine iz tijela te smanjuje visoki krvni tlak. Bogat je vitaminom C i stoga je izuzetno koristan za zdravlje.

24sata

100 g = 0,1 g masnoće, 12 kalorija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje