Obavijesti

Lifestyle

Komentari 62

10 namirnica za koje niste ni znali da se mogu zamrznuti

10 namirnica za koje niste ni znali da se mogu zamrznuti
1

Umjesto bačenih i namirnica i novca - iskoristite ovu hranu maksimalno i sačuvajte je u zamrzivaču. Vino, smeđa riža, kruh pa čak i jaja mogu se čuvati u frizeru

VIDEO

Vino - 6 mjeseci
Ako ne možete popiti cijelu bocu i znate da ga nećete koristiti za jelo, zamrznite ga. Pretočite ga u posude za led i kada se zamrzne, premjestite u vrećice. Odlično će vam doći kad zatrebate malo vina za kuhanje - u umacima i gulašima.

Jaja - godinu dana
Razbijte jaja, umutite s mrvicom soli ili šećera, ovisno trebate li ih za slana ili slatka jela. Izlijte u vrećice za zamrzavanje ili male posude koje se mogu dobro zatvoriti. 

Smeđa riža - godinu dana
Ova riža sadrži više ulja od bijele pa ne može toliko izdržati na polici. Kako je ne bi bacili jer je šteta zbog njezinih hranjivih sastojaka bolje je sačuvajte u zamrzivaču. 

Maslac - 6 mjeseci
Kada naiđete na povoljnu akciju bez grižnje savjesti kupite potrebnu zalihu i zamrznite. Tako ćete ga uvijek imati pri ruci, a nećete se morati brinuti zbog isteklog roka. 

Mlijeko - 3 mjeseca
Ako se u vašoj kući mlijeko troši u velikim količinama, zamrznite zalihu koju ćete uvijek imati spremnu. Najbolje ga je zamrzavati u posudama koje se mogu dobro zatvoriti. Prije upotrebe ga dobro promiješajte. Preporučuje se mlijeko zamrzavati u plastičnim posudama, umjesto staklenih, jer se za staklo lijepi dio mlijeka pa tako ostajete bez kompletnih sastojaka. 

Orašasti plodovi - 1-2 godine
Kako bi izbjegli užegnutost ovih vrijednih plodova zamrznite ih u plastičnim vrećicama. 

Pasta od rajčice - 3 mjeseca
Ako vam je pasta u tubi trebala samo za jedno jelo i znate da je nećete uskoro koristiti - zamrznite je. Premjestite je u posudice za led, a kada se smrznu u vrećice. 

Kruh - 3 mjeseca 
Ako ste jedni od onih koji bacaju puno kruha - zamrzavanje je pravo rješenje za vas. Okus će mu biti i dalje odličan, a vi ćete prestati bacati i novac i namirnice.

Javorov sirup (100-postotni) - zauvijek
Čuvate li ga u zamrzivaču, može trajati vječno. 

Svježi začini - bosiljak, peršin, celer - 6 mjeseci
Operite, posušite, nasjeckajte i napunite posudice za zamrzavanje. Malo ih prelijte vodom i zamrznite. Ta kockica ujedno je i idealna mjera za većinu juha, variva i gulaša. Kada se smrznu u kockicama premjestite ih u vrećice za zamrzavanje. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite