Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

10 paranormalnih fenomena za koje znanost nema objašnjenja

10 paranormalnih fenomena za koje znanost nema objašnjenja
1

Ove slučajeve su istraživali mnogi, no nisu pronašli konkretno objašnjenje. Otkrijte deset neobičnih pojava koje se svrstavaju u grupu "paranormalnog" u videu

VIDEO


  • 10. Most OvertounS ovog mosta u Škotskoj u proteklih je 50 godina skočilo više od 600 pasa. Slučajevi samoubojstava kod pasa poprilično su rijetki i najčešće su nesretni slučajevi, što čini još nevjerojatnijim. Taj je fenomen prvi put zabilježenih 1950-ih, a neki od pasa koji su preživjeli pad, navodno su pokušali skočiti i drugi put. Psi se navodno popnu na drvenu ogradu te bez predomišljanja skaču u ponor.
  • 9. Majmunoliko i smrdljivo stvorenje: Majmunoliko stvorenje koje navodno nalikuje na Big Foota prvi put je uočeno na Floridi te je nazvano Myakka smrdljivi majmun 1960-ih. Iako ne postoje konkretni dokazi o postojanju te vrste, 1977. g. donesen je zakon prema kojem se štiti njezino postojanje. 
  • 8. Soba 428 na Sveučilištu Ohio: Ova je soba na Sveučilištu postala poznata zbog neobičnih zvukova koje dolaze iz nje, u vrijeme u kojem u sobi nikog nije bilo. Studenti te zvukove opisuju kao "neljudske". U 1995. g. primijećene su razne pojave za koje su smatra da su duhovi, a predmeti su se u sobi pomicali sami od sebe. Nakon bizarnih događaja, soba je zatvorena za stanovanje i ispražnjena.
  • 7. Chupa-chupa letjeliceMisteriozni leteći objekti navodno se često mogu vidjeti iznad brazilske prašume. Izgrađeni su od metala, a lokalno stanovništvo tvrdi kako emitiraju izuzetno jako svjetlo koje može uzrokovati opekline, pa čak i smrt.
  • 6. NLO u Washingtonu: Tijekom 1952. g. navodno su u nekoliko navrata primijećene neobične letjelice koje su se pojavljivale i na radaru. Vlada je naredila slanje aviona za istragu, no čim su se približili letjelicama, one su nestale te se jednako tako opet pojavile na radaru nakon što su se odmaknuli.
  • 5. Duhovi spasitelji u San Antoniu: Velika željeznička nesreća 1938. g. povezuje se i s neobičnim fenomenom. Nakon što je vlak pogodio autobus u kojem je poginulo 22 djece, na mjestu tog prijelaza navodno se javlja čudnovata sila koja vuče i spašava zaustavljene automobile kako ih ne bi pogodio vlak. Na nekim su od spašenih automobila pronađeni sitni dječji otisci dlanova.
  • 4. Blizanci Pollock: Rođeni dvije godine nakon smrti njihovih sestri, također blizanki, Gillian i Jennifer su se navodno prisjećale trenutaka iz života svojih preminulih sestri. Rođena 1958. g., Gillian je imala identične madeže poput jedne od preminulih blizanki.
  • 3. Lica u Belmezu: U betonu jedne španjolske kuće sagrađene na površini nekadašnjeg groblja, navodno su se pojavljivali obrisi ljudskih lica. Iako su vlasnici neprestano prekrivali pod novim slojevima betona, lica su se neprestano vraćala.
  • 2. Otisci vraga: Tijekom nekoliko dana davne 1855. g., u Velikoj Britaniji pronađeni su neobični otisci u obliku papaka duž 160 km snijega. Stvorenje koje je navodno napravilo otiske imalo je rogove, penjalo se po krovovima, prolazilo je kroz zidove te bez problema prelazilo kroz 3 km vode.
  • 1. Brod mrtvih: U 1948. g. s nizozemskog broda Ourang Medan stigli su pozivi upomoć na Morseovoj abecedi s porukom "svi časnici su mrtvi" i "umirem". Spasilačka ekipa se ukrcala na brod i pronašli se cijelu posadu mrtvu s prestravljenim izrazima lica, a uzrok njihove smrti ostao je nepoznat.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...