Lifestyle

Komentari 2

10 savjeta uz koje će zrak u vašem domu biti znatno čišći

10 savjeta uz koje će zrak u vašem domu biti znatno čišći

Zagađenog zraka riješite se kvalitetnim usisavačem i učinkovitim filtar-vrećicama. Usredotočite se na vanjske pragove i otirače na ulazu u dom jer time sprečavate unošenje nečistoća i otrovnih čestica u kuću

U posljednih nekoliko dana u Novom Zagrebu zabilježena je iznimno loša kvaliteta zraka. Osim što se preporučuje izbjegavanje duljeg boravka izvan kuće, pogotovo osjetljivijim ljudima poput djece, trudnica i onima starije životne dobi, važno je znati da se taj onečišćeni zrak zadržava u našim domovima te da ga je potrebno temeljito očistiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Činjenica je da se od dva do deset puta više zagađenja nalazi unutar naših domova nego vani. Zbog neredovitog i netemeljitog čišćenja vaš dom može postati opasan za zdravlje vas i vaših ukućana.  Čak 30-40 posto onečišćenja u vašem domu unosi se izvana. Onečišćenja u vaš dom mogu ući na cipelama, odjeći ili ih kućni ljubimci mogu unijeti na svojim šapama i krznu.

Zato i nije iznenađujuće da se najveća koncentracija kućne prašine nalazi na tepihu blizu ulaza. Da biste što više spriječili unos štetne prašine u dom, važno je da se prije ulaska u kuću izujete ili očistite obuću. Redovitim čišćenjem doma pridonijet ćete uklanjanju neželjenog onečišćenog zraka, a pogotovo ako se usredotočite na vanjske pragove i otirače na ulazu u dom.

Uložite u kvalitetan usisavač s četkom i učinkovite filtar-vrećice kako biste uklonili što više otrovnih čestica. Pomoći mogu i biljke koje čiste zrak, a to je potvrdilo i NASA-ino istraživanje.

Naime, sobne biljke ne samo da obogaćuju zrak kisikom, već ga oslobađaju i od toksičnih tvari. Zbog toga je dobro u kući imati sobnu palmu, bršljan i aloe veru. Kad količina kemikalija u zraku bude visoka na listovima aloe pojavit će se smeđe točkice.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci