Lifestyle

Komentari 1

10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru

10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru

Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj

Život u malim prostorima je jednostavniji i organiziraniji ako je namještaj manjih dimenzija i s više namjena. Sofe, police za knjige (uske i kratke), taburei, stolići i male komode, to je sve tip namještaja koji će odgovarati malim prostorima i olakšati ljudima da brzo naprave potrebne izmjene i prilagodbe. 

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja za Mirjanu Mikulec

Ovih 10 komada je esencijalno za život u malim prostorima:

1. Tabure

Manji ili veći taburei, okrugli ili četverokutasti - nije bitno. lagani su i mogu se pospremiti ,a u slučaju dolaska većeg društva ne trebate razmišljati gdje ćete ih sve smjestiti. 

Kombinacije mogu biti sjajne - dekorativne, unijeti boju u vaš dom ili neuobičajene uzorke. Kad vam ne trebaju mogu se pospremiti u ormar ili ispod stola (na tržištu postoji opcija stola s četiri taburea, koji se pospremaju pod stol kad se ne koriste i tako štedite prostor. 

2. Dvosjed

Dvosjedi su po svojoj prirodi i dizajnu stvoreni za male prostore jer imaju dvostruku namjenu - kao kauč i kao krevet.

Međutim, ne postoji samo jedna vrsta dvosjeda. Zapravo, raspon veličina je popriličan... a za neke životne prostore jedina je mogućnost mali dvosjed.

3. Mali kompjuterski stol

Čak i velikim kućama često ljudi nemaju kamo smjestiti kućni ured, pa se odlučuju na mali kompaktni stolić koji stoji u kutu boravka.

Srećom postoje neki sjajni manji stolovi namijenjeni računalima, koji su sami po sebi ukras. 

4. Male metalne police 

Veliki poličari za knjige, i ostali sitnice koje čuvate, su izrazito nepraktični u malim prostorima. Manji poličari, pa čak i metalni u raznim bojama, će omogućiti ljudima da imaju mjesto za knjige, fotografije ili nešto treće, a neće zauzeti previše prostora. 

5. Kuhinjski otok na kotačićima

Uz to što ima jasnu namjenu i povećava mjesto za odlaganja i rad u kuhinji, ovaj kuhinjski otok može služiti i kao dodatni stol u boravku ili komad namještaja smješten u prostor u kojem vam nedostaje prostora za odlaganje stvari, piše Home Statosphere

6.  Noćni ormarići

Većina noćnih ormarića je mala, osim ako nemate veliku spavaću sobu.  Kompaktni noćni ormarići imaju nekoliko dizajna, kao stolovi, ormarići i škrinje.

Mogu biti drveni ili metalni, okrugli ili kvadratni. Neki imaju ladice, neki imaju police. Ima puno izbora pa svatko može naći opciju koja mu najviše odgovara.

7. Mali blagovaonski stol

Uz to što su lagani i mogu se lako smjestiti u prostor, mali, prvenstveno okrugli blagovaonski stolovi, se mogu koristiti i kao stolovi na balkonu i kao dodatni stol u boravku.

8. Spremišta za knjige

Tko kaže da vam treba veliki poličar za knjige ako ih puno imate? U malom prostoru puno je praktičnije imati poličare koji imaju više namjena, a samo slaganje knjiga na njima može interesantno izgledati.

Tabure koji je istovremeno i poličar ili stol u boravku s bočnim stranicama napravljenim kao dvije police za odlaganje su izvrsne ideje ako želite zadržati svoje knjige ili CD-e, a ne želite uložiti u veliki ormar. 

9. Praktični ladičari

Ovisno o količini slobodnog prostora i potrebama koje imate poličari mogu biti uski i visoki, niski i široku, samo s ladicama, a neki imaju i dodatne police.

Sve ovisi o vašim potrebama. 

10. Zidni sat

Zidni satovi srednje veličine su praktični, a mogu biti i prilično zanimljivi ukras, ako se odlučite na neki živih boja ili neobičnog dizajna.

 

Najčitaniji članci