Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

11 predmeta koji trebaju ići u smeće: Stare cipele, časopisi...

11 predmeta koji trebaju ići u smeće: Stare cipele, časopisi...

Neobične suvenire koji vam samo skupljaju prašinu, stare cipele koje ne nosite, a mislite da hoćete ili omiljene stare časopise - bacite u smeće i stvorite mjesta za ono što vam je potrebno

VIDEO

Svi volimo kad je kod kuće toplo i ugodno, a svaki kutak ima svoje raspoloženje i karakter. Da bismo stvorili ovu atmosferu, koristimo brojne i ugodne sitnice. Međutim, ponekad dođe vrijeme kada više nema mjesta na policama, stolovima ili na balkonu. A iste stvari morate premjestiti s jednog mjesta na drugo kako biste oslobodili malo prostora.

POGLEDAJTE VIDEO: Kelsey transformirala svoj dom u pravu Disney bajku

Pokretanje videa...

Disney kuća 02:12

U nastavku pogledajte popis stvari od kojih bi se trebali rastati jer zaista nemaju svrhu i zauzimaju prostor.

1. Svjetiljke i figurice

Keramičke, plastične i drvene figurice ili svjetiljke koje rade na baterije i dizajnirane su za ukrašavanje interijera, u pravilu samo zauzimaju prostor. Činjenica je da ih obično ne koristimo onoliko često koliko smo planirali kad kupujemo ove dekor predmete.

Učinkovitije je: Ulja za čišćenje lica aplicirajte na suhu kožu
Učinkovitije je: Ulja za čišćenje lica aplicirajte na suhu kožu

2. Stare cipele

Često imamo kod kuće cijelu kolekciju obuće koju definitivno više nikada nećemo koristiti. Zapravo i razumijemo da su višak, ali svaki put nas unutarnji glas nagovori da sve ove cipele samo premjestimo u daleki kut ormara.

May shoes on shelves in a closet

3. Stari suveniri

Neobične suvenire kineskog podrijetla smo kupili radi dječjeg oduševljenja, ali nakon nekoliko tjedana jednostavno smo ih prestali primjećivati. Sada, tijekom čišćenja kuće morate ukloniti prašinu s njih ili ih premještati s jednog mjesta na drugo, umjesto da ih bacite.

Dreamstime

4. Stare žlice i vilice

Čitava hrpa starih aluminijskih ili čeličnih žlica i vilica koje se čuvaju u istoj drevnoj posudi su bespotrebni. Više se ni ne sjećamo podrijetla svakog od njih. Možda smo neke od njih dobili na kućnom okupljanju prije 15 godina, a možda smo ih planirali koristiti kad bismo krenuli na kampiranje.

Top trikovi da izgledate super na svim blagdanskim fotkama
Top trikovi da izgledate super na svim blagdanskim fotkama

5. Još jedna vrećica puna drugih plastičnih vrećica

Iz dana u dan se povećava broj proizvoda od plastike, primjerice vrećica, i često dođe trenutak kada ih morate složiti jednu u drugu. Kad idemo u kupovinu, često čujemo uobičajeno: 'Treba li vam vrećica?', i svaki put kad se to dogodi pomislimo na onu gomilu koja stoji negdje kod kuće i zauzima prostor.

6. Ukrasni svijećnjaci

Porculanski ili metalni svijećnjaci dizajnirani za svijeće po mjeri izgledaju lijepo u izlogu i prvog dana nakon kupnje. Vremenom se ovaj element dizajna pretvara u drugi sakupljač prašine.

7. Prazne bočice od parfema

Ugodan miris novih parfema uvijek nas razveseli, a bočica neobičnog oblika ugodna je oku. No u jednom trenutku na polici odjednom imamo prilično puno praznih bočica, a nema dovoljno mjesta za sve. U tim je situacijama najlakše baciti ih u kantu za smeće, umjesto da ih uredno slažete na svoje police.

Kontroverzna studija: Staklene boce su štetnije od plastičnih?
Kontroverzna studija: Staklene boce su štetnije od plastičnih?

8. Novine i časopisi

Brojni časopisi o ljepoti i stvaranju ugode u kući, te cijela hrpa novina s TV vodičem - sve se to postupno nakuplja na balkonu ili pokraj kreveta. Najvjerojatnije će vam s ove hrpe papira trebati samo nekoliko stranica iz tabloida koje ćete staviti u mokre cipele.

9. Stari računalni monitori

Moderna tehnologija učinila je velik korak naprijed te istjerala stara računala iz svakodnevne uporabe. Mnogi imaju stari veliki monitor u ormaru ili na balkonu - težak je, voluminozan i skuplja puno prašine. Potreba da ga posjedujete potpuno je nestala, tako da ga možete slobodno prodati ili baciti.

10. Kartonske kutije od kućanskih aparata

Svaki put kad raspakiramo nove kućanske uređaje, kažemo: 'Kutiju ne bacamo sve dok postoji jamstvo'. I nekoliko godina kasnije, ispada da je nitko nije ni dodirnuo. U najboljem slučaju, kutija će biti uredno rastavljena i presavijena, a u najgorem će se koristiti kao postolje za neke predmete.

11. Tapete nakon obnove

Obnova kuća uvijek je dug i naporan proces, nakon kojeg ostaje velika količina neiskorištenog materijala. Pokušavamo kupiti rezervne tapete kako bismo bili sigurni da ih imamo dovoljno. I često, nakon što završimo s obnovom zidova, cijele role tapeta ostaju netaknute i zauzimaju puno prostora, piše Bright Side.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku