Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
BITNA JE ORGANIZACIJA

12 savjeta uz koje ćete dobiti na prostoru u (pre)malenoj kuhinji

Ako nemate prostora u kuhinji, odnosno imate malenu kuhinju, iskoristite ove savjete kako biste dobili na prostoru. Riješite se nepotrebnih stvari i uređaja, iskoristite dio oko sudopera...

Ako imate malenu kuhinju i ne znate kako biste u njoj organizirali prostor i stvari pronašli smo za vas nekoliko korisnih savjeta koji bi vam mogli pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

1. Objesite što možete

Zidni prostor kuhinje može se koristiti za vješanje posuđa. Osim toga, na njega možete dodati dodatne police ili magnetsku traku za noževe, što može osloboditi prostor u ladicama i na radnom stolu. Ako imate visoke stropove, razmislite o instaliranju nosača posuđa - to olakšava pristup posuđu, a istovremeno kuhinja izgleda moderno.

2. Riješite se nepotrebnih gadgeta

Izdvojite sat ili dva kako biste provjerili svoje male kuhinjske gadgete i stvarčice. Provjerite jesu li vam doista potrebni i koliko ih koristite. Sve one koje niste dugo koristili bacite jer vam nepotrebno stvaraju nered.

3. Iskoristite prostor unutar ormarića

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OPEN SPACES (@getopenspaces)

Pazite kako stvari spremate i organizirate po ormarićima. Neka vam police budu okomito i izračunajte si koliki vam treba biti razmak između polica (ovisi što će vam stajati na polici). Kako biste dobili na prostoru, zdjele možete poslagati jednu na drugu (po bojama ili kako vam paše), a slično možete napraviti i s nekim čašama.

4. Koristite se magnetima

Prednja i bočna strana hladnjaka savršeno su mjesto za pohranu predmeta za kojima ćete često posegnuti, poput otvarača za boce i za vino. Osim toga postoje i razno razne stvari za magnete, poput magnetnog stalka za spremanje začina i slično. Pogledajte na internetu i u obližnjoj trgovini koje vam se sve opcije nude.

5. Napravite prostor za kuhinjski poličar na kotačima

Kuhinjski poličar na kotačima može služiti kao daska za rezanje dok kuhate, a police ispod mogu pružiti dodatno spremište za male uređaje. Koristite ga za spremanje predmeta i stvari koji se ne uklapaju u postojeće ormare i ladice.

6. Ponovno procijenite kuhinjske uređaje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by maca (@maca_home)

Trebate li zapravo sokovnik? Koliko puta tjedno zapravo koristite mikrovalnu pećnicu? Ako ih upotrebljavate, pobrinite se da su u odgovarajućoj veličini i da ne zauzimaju previše prostora. Predmete koje koristite samo povremeno, spremite izvan vidokruga ili prodajte ili donirajte.

7. Pohranite predmete prema tome koliko se često koriste

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RíOrganize (@riorganize)

Manje korišteno posuđe i kuhinjski pribor stavite u donji ormarić i police, a gornje ladice i šank ostavite za stvari koje koristite svakodnevno.

8. Odlučite se za predmete koji se slažu jedan na drugog

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Our Place (@ourplace)

Uložite u predmete poput setova posuđa dizajniranih da maksimiziraju prostor za pohranu. Uzmite tanjure koji mogu ići jedan na drugog, kao i čaše i zdjelice.

9. Optimizirajte vertikalni prostor

Na radnu plohu ormarića postavite stvari poput papira, velikih tanjura (primjerice onih za kolače i svečane prilike), a gornji dio hladnjaka iskoristite za držanje većih stvari poput daski za rezanje ili košare za kruh.

10. Iskoristite dio oko sudopera

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Home52 (@home52)

Ako kuhinjska kolica nisu opcija za vas, prostor na kojem se nalazi vaš sudoper također može poslužiti kao dodatni prostor za rad. Isprobajte tamo staviti stalak za sušenje posuđa ili dasku za rezanje.

11. Neka se vaša kuhinja proširi u drugu sobu

Kuhinja kao kuhinja ne treba biti samo jedna prostorija. Kuhinju možete dijeliti s dnevnim boravkom. Dobiti ćete na prostoru, a vaša kuhinja izgledati će veće i prostranije.

12. Redovito pospremajte i organizirajte

Zaista je lako napraviti nered u maloj kuhinji, pa je važno neprestano uređivati i organizirati. Svakih nekoliko mjeseci napravite inventar posuđa i riješite se svega što smatrate nepotrebnim, piše Salon.

Komentari 10
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa