Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

12 trikova za savršeno oprano rublje, čiste tenisice, torbe...

12 trikova za savršeno oprano rublje, čiste tenisice, torbe...

Pranje rublja, kao i ostali kućanski poslovi, poprilično je iscrpljujuće. Iako nam perilica za rublje znatno olakšava taj posao, i dalje potrošimo puno vremena kako bi našu odjeću ili obuću održali čistom i urednom

VIDEO

Donosimo vam 12 trikova koji će vam pomoći da jednostavno i brzo operete odjeću i obuću te ju što dulje održite čistom i urednom..

1. Nabavite staklenu posudicu

Sigurno vam u džepovima često ostanu različite sitnice kojih se sjetite tek kada izvadite rublje iz perilice. Kako biste izbjegli ovakve situacije stavite staklenu posudicu na perilicu. Tako ćete se podsjetiti provjeriti džepove odjeće prije nego ju stavite na pranje.

2. Izbjegnite neugodan zvuk prilikom pranja obuće

Kako biste izbjegli glasne zvukove perilice, obuću operite s dekom jer će na taj način obuća manje udarati o vrata perilice.

3. Okrenite odjeću na unutarnju stranu

Ako želite spasiti vašu odjeću od izbljeđivanja, prije pranja je okrenite na unutarnju stranu.

Staklenke za hranu i eterično ulje pačulija i otjerat će moljce
Staklenke za hranu i eterično ulje pačulija i otjerat će moljce

4. Dodajte malo kave ili čaja

Ako želite da vaša tamna odjeća ne blijedi, dodajte malo kave ili čaja u perilicu. Dodajte dvije šalice crnog čaja ili kave u ciklus ispiranja i vaše tamne boje će ostati tamne.

5. Za čistu obuću koristite vodikov peroksid

Ako ne želite vašu obuću prati u perilici, koristite vodikov peroksid koji će vam ih pomoći očistiti. Prelijte ga po ulošcima cipela. Peroksid će se pretvoriti u pjenu, a prljavština će izići i neugodni mirisi će nestati. Nakon toga samo isperite vašu obuću.

Dreamstime

6. Za uklanjanje mrlja možete koristit i tekućinu za pranje posuđa.

Ako ste ostali bez sredstva za uklanjanje mrlja, poslužite se tekućinom za pranje posuđa. Stavite tekućinu na mrlju, pričekajte nekoliko minuta i operite odjeću kao i obično.

7. Koristite aspirin za izbjeljivanje odjeće i riješite se mrlja

Kako vrijeme prolazi, bijela odjeća može postati siva ili žućkasta. Da bi vaša odjeća opet bila bijela, prije pranja dodajte aspirin u vodu. Smrvite ga u prah i dodajte deterdžent. Također, možete rastopiti 10 tableta aspirina u 10 litara vode i ostaviti odjeću u toj vodi sedam sati. Ova metoda je učinkovita čak i za ustajale mrlje.

Trikovi: 'Popravite' stisnutu, zgužvanu ili izblijedjelu odjeću
Trikovi: 'Popravite' stisnutu, zgužvanu ili izblijedjelu odjeću

8. Kao zamjena za vrećice za pranje može vam poslužiti jastučnica

Obično se preporučuje korištenje posebnih vrećica za pranje odjeće da ne izgubite čarape ili nešto slično. Ali, umjesto njih možete koristiti i jastučnice s patentnim zatvaračem.

9. Pravilno operite ruksak

Ruksake i atletske torbe također možete prati u perilici rublja, ali prije toga zapamtite nekoliko stvari. Prije nego ih stavite u perilicu, usisajate ih kako biste uklonili sitne komadiće smeća. Zatvarač očistite četkicom za zube. Operite ih u hladnoj vodi i u posebnoj vrećici za pranje ili jastučnici uz male količine deterdženta.

The tired depressed housewife doing laundry

10. Improvizirajte kako biste uklonili mrlje

Mrlje od tinte mogu se ukloniti uz pomoć mlijeka. Potopite svoj proizvod u mlijeko i ostavite tako 30-40 minuta, a zatim isperite.

Čokoladne mrlje mogu se ukloniti vodikovim peroksidom ili kerozinom. Stavite malo tekućine na mrlju, a nakon toga isperite. Ali, zapamtite da peroksid šteti bojama, pa je bolje koristiti ga samo za bijelu odjeću.

Sok od limuna i soda za pečenje dobro uklanjaju mrlje od znoja. Odjeću ostavite u otopini 15 minuta, a nakon toga isperite kao i obično.

Mrlje od bobica mogu se ukloniti uz pomoć soli. Utrljajte sol u mrlju i pričekajte da upije mrlju. Zatim uklonite sol i operite odjeću u hladnoj vodi.

Tekućina za pranje posuđa može vam pomoći da se riješite mrlja od kečapa.

Bijeli ocat pomaže u čišćenju mrlja od krvi. Stavite ocat na mrlju i ostavite 10-15 minuta, a zatim isperite.

Da biste se riješili mrlja od trave, stavite svoj proizvod u toplu vodu sa solju dva sata. Zatim isperite.

Živi s 2 bivša partnera: 'Seks u troje nam je promijenio živote'
Živi s 2 bivša partnera: 'Seks u troje nam je promijenio živote'

11. Učini svoju posteljinu mekom, čistom i mirisnom

Da bi vaša posteljina bila mekša, dodajte ocat prije pranja. Pomiješajte 1/2 šalice sode bikarbone s 1 šalicom vode te dodajte 1/2 šalice octa. U pripremljenu otopinu dodajte i 10 kapi omiljenog eteričnog ulja. Namočite spužvu u tekućinu i stavite je u perilicu zajedno s posteljinom. Nakon pranja, posteljina će lijepo mirisati i biti mekana.

12. Ako putujete..

Ako putujete i trebate nešto hitno oprati, poslužite se ovim trikom. Stavite odjeću u plastičnu vrećicu, napunite vrećicu vodom i dodajte malo deterdženta ili sapuna. Zatim protresite i stisnite vrećicu. Nakon toga, isperite i osušite odjeću.

ŠOKANTAN SLUČAJ POTRESAO JAVNOST: Nakon izlaska nazvala je Uber, a par sati kasnije njezino su tijelo pronašli lovci

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru