Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

13 jednostavnih trikova uz koje se možete 'pomladiti' odjećom

13 jednostavnih trikova uz koje se možete 'pomladiti' odjećom

S odjećom možete postići mladolik izgled. Izbacite tamne nijanse i zamijenite ih svjetlijima. Prebacite se na šarene uzorke i pokažite malo kože

VIDEO

1. Odaberite prave uzorke

Bez obzira koji uzorak nosili, oni izgledaju vrlo razigrano i zabavno te vam daju efekt mladosti, kaže stilistica Dina Scherer. Međutim, odabir pravih uzoraka imat će još veći utjecaj. Prugasto, cik-cak i geometrijski uzorci mogu izgledati konzervativno i strogo, pa umjesto njih odaberite one malo nježnije.

- Ako ste ljubitelj uzoraka i želite izgledati mlađe, nosite svjetlije ili šarene uzorke, a ne dvobojne i prugaste - savjetuje stilistica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Lana izrađuje traperice po mjeri 01:34

2. Nosite hlače koje vas ne stišću 

Kako starite, moguće je da ćete početi dobivati kilograme na različitim područjima vašeg tijela, posebice na bedrima ili u struku i trbuhu. Ako nosite hlače koje zatvarate s patentnim zatvaračem ili gumbom, višak kože bi vam mogao izletjeti sa strane i hlače bi vas mogle početi žuljati. 

- Takve hlače stavite sa strane i prebacite se na hlače koje možete samo navući bez da ih zakopčavate. U ovom trenutku možete pronaći puno takvih modela različitih boja i uzoraka - kaže Lauren Rothman, modna stilistica.

3. Uljepšajte svoju paletu boja

- Ako nosite tamnije nijanse izgledat ćete strogo i konzervativnije. Tamne nijanse nisu loše, ali ako želite izgledati mlađe to nećete postići s njima - kaže Scherer.

Ilustracija odjeće i ormara

S druge strane, svjetlije nijanse učiniti će vas vedrijom, otvorenijom i mlađom. Uvijek možete dodatno istaknuti svoje crte lica šalovima, ogrlicama ili brošom u jarkim bojama.

4. Istaknite svoj dekolte

Iako ovo zvuči pomalo neukusno, stilisti savjetuju da odaberete odjeću koja ne pokazuje previše, ali isto tako otkriva dovoljno dekoltea. To odmah ostavlja dojam mladosti i izgledat ćete svježije. Kao dodatak možete dodati neku upečatljivu ili malenu elegantnu ogrlicu ili možete staviti naušnice ovisno što više volite.

Reciklaža s potpisom: Stilist od starih dizajnerskih kreacija radi stvari za uređenje interijera
Reciklaža s potpisom: Stilist od starih dizajnerskih kreacija radi stvari za uređenje interijera

5. Ako ne volite svoj dekolte nosite dolčevitu

Iako istaknuti dekolte može biti laskavo, prikrijete li malo više nećete se puno postariti. Ako znate kako dobro iskombinirati dolčevitu, privući ćete mnogo pogleda. Dolčevitu za mlađahan izgled uvijek možete upotpuniti sa visokim cipelama i modernim dugim hlačama u svjetlijoj nijansi (ovisno koja je boja dolčevite). 

6. Zamijenite svoju crnu odjeću

Crna je popularna jer je tako svestrana, ali zbog svoje oštrine možete izgledati starije. Za mlađi izgled odaberite smeđe i sive boje zbog kojih ćete izgledati mlađe i pristupačnije.

- Smeđe i sive boje odlične su za nositi umjesto crne. One vas neće toliko postariti i nećete izgledati strogo - kaže Scherer.

7. Ne budite robovi trendovima

Ako pokušavate slijediti najnovije trendove, automatski ćete biti ubačeni u skupinu. Važno je da se trudite oblačiti mlađe, a ne poput svoje djece ili unuka. Kupite bezvremenske, jednostavne i elegantne komade koje možete na skoro sve kombinirati. 

8. Pripremite se za pokazivanje kože

To što nemate tijelo koje ste imali u dvadesetima ne znači da ostatak svog života morate provesti izbjegavajući suknje i haljine koje prikazuju vaše noge. 

- Ponekad žene u godinama ne žele nositi suknje i haljine jer se ne osjećaju dovoljno samopouzdano. Vrlo često je to zbog vena ili nisu dovoljno preplanule - kaže Rothman. 

Njezin savjet: Prestanite se brinuti - uostalom, niste jedini koji imaju blijed ten ili vene. Pripremite noge i nanesite malo losiona kako bi vam noge bile glatke.

6 pravila za ljetni outfit: Ne previše usko, više jarkih boja
6 pravila za ljetni outfit: Ne previše usko, više jarkih boja

9. Pokažite barem malo kože

Ako niste dovoljno samopouzdani da pokažete veći dio tijela kao što su vaše noge, onda barem pokažite malo gležnjeva.

- Kako starimo, osjećamo kao da trebamo prekriti dijelove tijela, ali nekoliko ih ne treba pokriti. Ako malo pokažete gležnjeve izgledati ćete više mlađe i seksi - kaže Rothman. 

10. Ležerni opušteni komadi

Strukturirani dvodijelni kompleti i drugi krojeni komadi izgledaju uglađeno, ali taj sofisticirani izgled može vas postariti. Odlučite se za komade koji malo padaju s ramena ili imaju dulju, asimetričnu siluetu kako biste postigli mlađi izgled. Široke traperice i trenirke progutat će vam cijelo tijelo. Pronađite komade s čistim linijama, izbjegavajući ukrase ili detalje. 

11. Pokažite ramena

Ne bojte se pokazati ruke i ramena. Nemojte nositi šal ili ostale dodatke koji vam prikrivaju ruke, vrat i ramena. Ako vam ne služe svrsi, odbacite ih. Nosite majice koje nisu preuske i pobrinite se da imate dobro pripijeni grudnjak koji ne stvara izbočine. Nikada se nemojte bojati pokazati ruke ili ramena.

Dolazi vrijeme minica: Omiljena kreacija u različitim stilovima
Dolazi vrijeme minica: Omiljena kreacija u različitim stilovima

12. Jednostavni modni dodatci

Manje je više. Nemojte gomilati prstenje ili narukvice. 

- Iako su starije generacije veliki ljubitelji nakita i satova, današnja je mladost uglavnom vrlo minimalistička - kaže stilistica. Umjesto nagomilanog nakita stavite malu, ali elegantnu ogrlicu ili narukvicu koja sama po sebi privlači pažnju, koja je jednostavna, a opet efektna i jedinstvena.

13. Dodajte malo visine

Kako starite, možda ćete se sa razmišljanja 'za ljepotu treba trpjeti', preusmjeriti na želju za većom udobnošću. Ne trebate se mučiti u štiklama pogotovo ako vam ravnoteža nije onakva kakva je bila, ali nemojte još protjerati sve pete. 

- Zamijenite svoje visoke potpetice za one malo niže i ležernije, ali neka i dalje ostanu potpetice - kaže Rothman, piše Reader's Digest.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...