Lifestyle

Komentari 8

14 sati dnevno: Majčinstvo je jednako radu na dva i pol posla

14 sati dnevno: Majčinstvo je jednako radu na dva i pol posla

Majke su priznale da im obavljanje svih obaveza, koje se protegnu na 14 sati na dan, olakšavaju velike količine kave. Osjećaju se kao neka vrsta pogonskoga goriva za cijelu obitelj

Majčinstvo je najljepši i najzahtjevniji posao na svijetu. No znanstvenici su izračunali koliko je težak, s obzirom na to da je briga o djeci cjelodnevni zadatak.

Istraživanje provedeno u Americi u kojem je sudjelovalo 2000 majki djece između 5 i 12 godina, pokazalo je da je majčinstvo jednako tome kao da dnevno radite dva i pol posla!

Majke provedu 98 radnih sati tjedno u aktivnom obavljanju poslova. Kad se to preračuna na radni tjedan, dobije se broj od 14 sati na dan.

Tako prosječno majka s radom počinje svakog dana između 6 i 6:30 sati i ne prestaje do 20:30 sati, a vrlo često i dulje. Majke koje su sudjelovale u istraživanju kazale su da se osjećaju sretno ako tijekom dana uspiju za sebe odvojiti sat vremena.

Čak 40 posto majki reklo je da vrlo često imaju osjećaj da im dani prolaze isključivo u obavljanju neprekinutog niza različitih zadataka i da njihovoj “to do” listi nikad nema kraja. Upitane da istaknu što im olakšava obavljanje svakodnevnih dužnosti, majke su odgovorile da su to velike količine kave, igre i TV emisije za djecu, YouTube…

Istraživanje je pokazalo da se mame mogu poistovjetiti sa spasiocima jer pored mnogih obaveza imaju i obavezu da budu neka vrsta pogonskoga goriva za cijelu obitelj, no zaključak je da je biti majka bez sumnje najodgovorniji i najljepši posao na svijetu.

Imajte strpljenja: Ponašaju se kao tinejdžeri već s 3 godine

TUŽNA PRIČA PRERANO PREMINULOG GLUMCA: 'Bio je ovisan o kokainu i tabletama za spavanje, a razvod ga je uništio'