Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

15 dizajnerskih ideja koje će vizualno povećati dnevnu sobu

Ako vam je dnevni boravak skučen i pretrpan, vjerojatno nećete u njemu rado provoditi vrijeme ili primati goste: osim ako ne 'prevarite' mozak da misli da je prostor veći nego što jest

VIDEO

Uz pomoć ovih trikova pretvorite malu dnevnu sobu u udobnu i elegantnu oazu u kojoj ćete uživati i vi i vaši gosti.

1. Pustite svjetlo

2. Iskoristite visinu

Nemojte se bojati u malom prostoru staviti veći, upečatljiv namještaj, što je u redu ako ne pretjerate, pa dobijete nered. A velika je razlika između nereda i dobro uređenog prostora. Ovu je skromnu dnevnu sobu dizajnirao Leanne Ford Interiors, a luster na vrhu stvara kontrast i otvara prostor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

3. Odaberite veliki tepih

Veći tepih, čak i s uzorcima, je jedan od načina da sobu vizualno povećate. Za razliku od manjih tepiha, veliki vizualno ne 'dijeli' pod, a može pomoći odrediti stil cijele sobe - detalje uskladite s bojom ili uzorkom na tepihu.

Blagodati naranče: Dobra kao napitak, ali i za čišćenje, piling
Blagodati naranče: Dobra kao napitak, ali i za čišćenje, piling

4. Neka bude intimno

Za razliku od tradicionalnog kauča, kutne fotelje isto mogu pomoći da 'dobijete više prostora'. Upravo to što je manji, prostor može učiniti ugodnim i privlačnim. Tako će sve biti blizu, no pritom svaki komad namještaja mora biti i lijep i funkcionalan.

5. Prostorija sa više namjena

Kad vam nedostaje prostora, jedino što možete je biti kreativni i napraviti da jedna prostorija ima više namjena. Tako, ako nemate mjesta za odvojeni dnevni boravak, spavaću sobu i ured, kombinirajte sve u jednom kao što je ovaj 'dnevni boravak - ured' Leanne Ford Interiors. Odličan pokazatelj da s pravim rasporedom svaka prostorija može izgledati sjajno, bez obzira na oblik ili veličinu

6. Visoki strop

Dojam prostranosti možete dobiti iskoristite li visoke strope: naglasite prozore s visokim zavjesama koje će dodati prozračnost u malu sobu. 

7. Bijeli zidovi

Neka vam zidovi i podovi budu bijeli zbog dojma širine. Velika umjetnička djela na zidu privlače pažnju, a ako želite biti sigurni da vaš dnevni boravak ne izgleda kaotično, trik je držati se uske palete boja. A uzorke možete i miješati, kao što je u ovoj veseloj sobi dizajnerice Ellen Kavanaugh.

8. Taburei umjesto stolića

Umjesto tradicionalnog stolića za kavu stavite taburee, da biste bolje iskoristili prostor koji imate. Možete ih držati kao pladanj za cvijeće ili knjige, ili ih iskoristiti kao dodatni prostor za sjedenje. Ovi crveni kožni taburei u maloj sobi koju je dizajnirao Redmond Aldrich čine savršenu ravnotežu između formalnog i ležernog.

9. Ljubavni ležaj

Niski kauč bez naslona (ljubavni ležaj) stvorit će dojam viših stropova, a dodajte mu jastuke da bude ugodniji za odmaranje.

10. Stolići umjesto većeg stola

Dva mala stolića za kavu upotrijebite kao jedan veliki, imat ćete osjećaj većeg prostora. Oni se lako premještaju gdje god vam zatrebaju pa su idealni u malim prostorijama. I zabavite se uz zidni dekor.

11. Držite se sličnih boja

12. Odmaknite namještaj od zida

Oduprite se porivu da gurnete sav namještaj uza zidove. Ostavite li prostora iza namještaja, soba će izgledati šira nego što je, kao ova koju je dizajnirala Leanne Ford.

13. Ukrasite umjetninama

Umjetnine mogu zavarati oko i proširiti ili naglasili visinu sobe, kao u ovom boravku koji je dizajnirala Kate Ridder.

14. Pametno birajte rasvjetu

Odaberite 'visilice' ili rasvjetu koja se može pričvrstiti na zidove kako biste uštedjeli prostor na podu. Svjetiljke za okretanje također oslobađaju prostor na bočnim stolovima, piše portal housebeautiful.com.

15. 'Ljuljačka' umjesto fotelja

Stolci dodaju sjedeća mjesta bez da prostor zauzimaju tradicionalne fotelje, a s ovakvim će dizajnom i pod ostati slobodan. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru