Lifestyle

Komentari 0

17 ideja kako urediti smočnicu da bude pregledna i praktična

17 ideja kako urediti smočnicu da bude pregledna i praktična

Ljudi često pretrpaju smočnice ili ih ne organiziraju dobro pa je dio zatrpan stvarima među kojima se teško snaći, dok drugi dio stoji prazan - poput unutrašnjosti vrata ili zidova

Iako je možda mala, smočnica se može itekako dobro iskoristiti ako je uredite promišljeno i iskoristite svaki dio nje. Svakako iskoristite vrata za začine i druge stvari koje se nalaze u manjoj ambalaži. Na unutrašnji dio vrata od smočnice stavite male police ili objesite pretince u kojima ćete držati namirnice.

POGLEDAJTE VIDEO Kako brzo očistiti tepih od dlaka:

Također, na jedan zid smočnice možete staviti nosač sa košarama za razno voće i povrće. Svakako nabavite i prozirne plastične posude raznih dimenzija pa u svaku tematski posložite namirnice i napišite što se u kojoj nalazi.

Na primjer, jedna neka bude samo za brašno - u nju stavite sve vrste brašna koje imate i poredajte ih prema datumu roka trajanja, naprijed neka budu paketi koje treba prve potrošiti. Isto to napravite i sa ostalom hranom.

I staklenke su odlična pomoć kod organiziranja hrane. U njima, ovisno o obliku i dimenzijama, možete držati tjesteninu, sušeni grah, orašaste plodove, sušeno voće, vrećice čaja, začine... Pošto su prozirne odmah ćete vidjeti gdje je što i koliko je čega ostalo.

Osim toga, stari ormar s ladicama je odlična pomoć kod organizacije smočnice, jer u ladicama možete zasebno držati, recimo, orahe, krumpir, jabuke i ostale namirnice - samo na svaku ladicu napišete što je u njoj.

Donosimo vam 17 odličnih ideja kako urediti smočnicu:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.