Obavijesti

Lifestyle

Komentari 81

20 neobičnih afrodizijaka: Juha od penisa životinje, mravi, senf

Bogataši se za dobar afrodizijak ne boje kršiti zakon ako to znači bolji seks. Oni koji nabavljaju zabranjene afrodizijake za dobar novac ubit će tigra zbog penisa ili nosoroga zbog roga

VIDEO

Svi su čuli za poznate afrodizijake poput čokolade, jagoda, kamenica ili meda koji su primamljivi i ukusni. Donosimo 20 najčudnijih afrodizijaka koji se konzumiraju za bolji seks. Lokalci se kunu u njihovu djelotvornost, a neki su čak zakonom zabranjeni. 

Bogataši se za dobar afrodizijak ne boje kršiti zakon ako to znači bolji seks. Oni koji nabavljaju zabranjene afrodizijake za dobar novac ubit će tigra zbog penisa ili nosoroga zbog roga.

Stari dalmatinski afrodizijak: Od brnistre žene su zavodljivije
Stari dalmatinski afrodizijak: Od brnistre žene su zavodljivije

1. Ambergris

Bljuvotina koju proizvodi kit ulješura ili ‘spermasti’ kit zbog konzumiranja liganja i sipa. Svježa bljuvotina je tamne boje, rijetka i vrlo neugodnog mirisa, no pod utjecajem sunca, morske vode i atmosfere poprima sve svjetliju boju, a na kraju postane potpuno bijela. Tek tada miris bljuvotine dobiva slatkastu zemljanu notu.

Koristi se u parfemskoj industriji ali se bljuvotina i konzumira jer povećava seksualnu žudnju. Ambergris se može naći u Atlantskom Oceanu, na obalama Brazila, Madagaskara i Afrike, Malajskom arhipelagu, Kini, Japanu, Indiji, Australiji i Novom Zelandu, no najveće količine dolaze s Bahama.

2. Balut

Kuhano pačje jaje u kojem se nalazi pačji fetus, a najviše ga jedu muškarci zbog njegovog afrodizijačkog svojstva. Konzumira ga se najviše u Aziji, a na Filipinima se vjeruje kako djeluje jednako kao Viagra.

3. Juha od ptičjeg gnijezda

453. grama ove delicije  košta gotovo 6.000 kuna. Riječ je o slini ptice čiope koja svoje gnijezdo gradi pretežito od vlastite sline, a za koju se vjeruje kako ima svojstva kojima pomaže parovima u krevetu.

4. Casu Marzu

U prijevodu znači ‘ truli sir’. Proizvodi se u Sardiniji ali je zabranjen u ostalim zemljama Europske Unije jer sadrži žive crve. Ako se pojede dio sira koji ima žive crve može prouzrokovati velike probleme s probavom. Unatoč tome stanovnici Sardinije tvrde kako je sir pravi afrodizijak.

5. Kobrina krv 

U cijeloj Aziji pije se krv od kobre jer se vjeruje kako sadržava nekoliko važnih svojstava, a ono najvažnije je da je seks nakon ispijanja krvi puno bolji.

24sata

6. Juha od bikovog penisa 

Ovaj poznati afrodizijak jede se na Jamajki, a u samom nazivu jela krije se glavni sastojak za kojeg mnogi tvrde kako poboljšava seksualni život.

7. Pseće meso

U Sjevernoj Koreji i ponekim drugim Azijskim zemljama pseće meso prava je delikatesa. Iako se javnost zgraža nad ovakvom praksom jedenja psećeg mesa, mnogi neće tako uskoro odustati od jede ove ‘delicije’ jer ga smatraju pravim afrodizijakom koji pobuđuje strast. Korejci vjeruju da što je pseće meso mekše napravljeno to će noć biti bolja.

Povučen afrodizijak s polica u Zambiji: 'Bio je predjelotvoran'
Povučen afrodizijak s polica u Zambiji: 'Bio je predjelotvoran'

8. Durijan

Tropsko voće koje raste u sjeveroistočnoj Aziji. Jako smrdi pa ga je zabranjeno jesti u mnogim zatvorenim prostorima ili prenositi avionom u drugu državu. Neki vjeruju da ima jaka afrodizijačka svojstva samo ako je prošao kroz probavni trakt slona, dok drugi smatraju kako i bez toga durijan ima jaka svojstva koja pomažu u krevetu.

Fotolia

9. Fugu

Kod nas poznata kao riba napuhača izuzetno je otrovna ako ju pripremi nestručni kuhar. Ipak u Japanu je prava delicija unatoč tome što može uzrokovati paralizu i smrt. 

10. Azijski Ginseng

Biljka koja  raste u Sibiru te sjevernoj Kini i Koreji, a svojim oblikom neodoljivo podsjeća na ljudsko tijelo. Upravo zbog toga su mnogi vjerovali kako ima afrodizijačka svojstva. Brojna istraživanja su pokazala kako ginseng zaista pomaže u impotenciji te se koristi u raznim lijekovima za erektilnu disfunkciju.

11. Atta

Mravi koji jedu lišće poznati su afrodizijak u Kolumbiji. Oženjenim parovima često ove mrave daruju kao vjenčani poklon jer podižu seksualno raspoloženje. Uz to su vrlo zdravi jer su puni proteina. Najbolje ih je jesti pržene.

Fotolia

12. Senf

Iako ga većina ne smatra afrodizijakom, senf povećava cirkulaciju krvi u tijelu te time uzrokuje neke poželjne promjene. Od davnina se koristio kao afrodizijak u Europi i Kini, a dugo ga redovnici u hramovima nisu smjeli konzumirati jer ih je lako mogao dovesti do stanja uzbuđenosti. 

Oblici nevjere: Što je ženama prevara, osim seksualnog čina
Oblici nevjere: Što je ženama prevara, osim seksualnog čina

13. Rog nosoroga

Usitni se te se od njega načini prah, a najviše se koristi u Africi i Aziji. Vjeruje se kako prah roga nosoroga povećava potenciju i uklanja erektilnu disfunkciju. Iako je lov na nosoroge zakonom zabranjen, oni dubljeg džepa nađu način da dođu do praha. Pri tome krivolovci najčešće ubiju životinju samo zbog roga. 

14. Gušter skink

Antički pisac i ugledni znanstvenik Plinije Stariji zapisao je recept u kojem navodi kako najbolje pripremiti afrodizijački napitak s gušterom. Naime, noge i njuška moraju se natopiti u vinu sa sjemenkama arugule. Takav napitak postane pravi afrodizijak koji povećava seksualne sposobnosti u krevetu.

Green Lizard in the sand in the Fasano apulia Italy

15. Zeleni babak

Ova buba poznata je kao afrodizijak još iz vremena antičkog Rima. Iz tijela zelenog bapka izvlači se kemijski spoj kantaridin, koji uzrokuje blagu iritaciju kože i povećava cirkulaciju krvi. Ipak treba biti oprezan jer može uzrokovati jaku iritaciju, crvenilo i plikove po cijelom tijelu.

16. Penis tigra

U Kini i ostalim dijelovima Azije penis tigra smatraju izuzetno jakim afrodizijakom. Obično ga pripremaju u juhi ili ga namoče u vodi te prokuhavaju s raznim začinima i biljima. Kina je zabranila kupovanje tigrova penisa, ali kao što bogati nabavljaju prah od roga nosoroga, isto tako za veliku cijenu nabave i penis tigra.

17. Tuna

Bogata je fosforom, kalcijem te vitaminima A, B i D, koji su važni za seksualnu vitalnost. Vitamin B9 i seleniji koji se mogu pronaći u tuni poboljšavaju kvalitetu sperme, što je dovoljan razlog za konzumiranje veće količine sushija.

18. Meso vuka

U Mongoliji i Filipinima meso vuka jedu kao afrodizijak. Smatraju kako povećava žudnju i toplinu u tijelu, što, naravno, potiče na više seksualne aktivnosti.

19. Kordiceps

Gljivica azijskog podrijetla. Raste na larvama, to jest ličinkama insekata, oko kojih se omota i potpuno ih obuzme. U tom obliku kordiceps se skuplja i suši. Možete ga pronaći jedino u proljeće. Jedan takav crv kojeg je ubila gljivica košta između 65 i 100 kuna, a kilogram košta više od 130.000 kuna. Tibetanci ga koriste za mnoge medicinske probleme uključujući erektilnu disfunkciju i nizak libido. Neke obitelji u Tibetu žive samo od prodaje ove cijenjene delicije.

20. Magareće mlijeko  

Poznati afrodizijak u antičkom Rimu i Arabiji. Žene i muškarci umasiravali su mlijeko na svoj spolni organ kako bi potaknuli cirkulaciju krvi te se time dodatno uzbudili. Legenda kaže kako se žena cara Nerona kupala u mlijeku kako bi povećala seksualnu žudnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'