Obavijesti

Lifestyle

Komentari 143

4 rješenja za seks-probleme: Od rutine do različitih želja

4 rješenja za seks-probleme: Od rutine do različitih želja
1

U borbi s rutinom pomažu popisi sa stvarima koje želite isprobati, u rješavanju problema 5-minutne seanse, a dobar razgovor pomirit će različite želje u krevetu

VIDEO

Na početku veze seks je zanimljiv i uzbudljiv, ali s vremenom obično pada u rutinu i sve ga je rjeđe. Da bi se nešto promijenilo na bolje potreban je trud s obje strane. U tome može pomoći jednostavno pisanje liste dobrih strana vašeg seksualnog života, tvrdi poznata britanska stručnjakinja za veze Tracey Cox. 

Oba partnera trebaju napisati popis s pet do 10 stvari koje vole raditi u krevetu i isti takav popis sa stvarima koje žele isprobati. Nakon toga trebaju se dogovoriti što im od navedenog zvuči dobro i isprobati isto u postelji. Preporučuje se svaki dan isprobati barem jednu novu stvar. 

Što više toga isprobate, veća je vjerojatnost da će se iste stvari ustaliti u vašem seksualnom životu, dodala je Cox. 

Popis bi trebalo nadopuniti i promijeniti svakih tri do šest mjeseci kako se vaš seksualni život opet ne bi opet našao u krizi, piše Daily Mail

Vi želite romantičan seks, on želi strast (ili obrnuto)

Dobar seksualni život znači raznovrsnost u krevetu i iskušavanje različitih tipova seksa, od nježnog vođenja ljubavi do strastvenog valjanja među plahtama. 

Ako partneri žele različite stvari, najbolje je dogovoriti se i isprobati svaki put drugi tip. Tako će obje strane biti zadovoljne, a možda otkriju da u nježnom vođenju ljubavi uživaju jednako kao u izmjenjivanju strasti. 

Osim toga, dogovorenog seksa se ne treba bojati jer iako ne zvuči nimalo romantično, on će ojačati libido. Što se više seksate, to više akcije želite u krevetu. 

Ne osjećam se ugodno gola pred partnerom

Velik broj žena ne osjeća se ugodno u svojoj koži što ih može kočiti u seksualnom životu. Ako se bojite pokazati svoje obline, stvorite bolju atmosferu u sobi i privremeno ih sakrijte pod prigušenim svjetlom. 

U tome pomažu i jastuci. Oni će istovremeno sakriti kritične točke, ali i podići zdjelicu te omogućiti veći užitak u seksu, savjetuje Cox. 

Seksualna zamjeranja

Razgovor o seksualnim problemima nije nimalo ugodan zbog čega ga parovi najčešće izbjegavaju. Međutim, time se ti isti problemi samo produljuju. Iznošenjem onoga što vas muči prvi je korak k boljem seksualnom životu. 

U tome može pomoći jednostavna petominutna vježba. Najprije treba namjestiti tajmer na pet minuta tijekom koji će jedan partner govoriti što ga muči, a drugi samo slušati. Nakon što prođe pet minuta, red je na drugom partneru. 

Vježbu treba ponoviti sve dok niste u potpunosti sigurni da ste čuli jedno drugo. Potom zajedničkim snagama krenite u rješavanje problema, dodala je Cox. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač