Lifestyle

Komentari 1

5 čajeva protiv boli u želudcu

5 čajeva protiv boli u želudcu

Ako osjećate bol i mučninu u želudcu, a želite posegnuti za prirodnim lijekom kojeg možete brzo i jednostavno pripraviti kod kuće onda je to definitivno čaj. Ovi čajevi pomoći će vam smiriti želudac

Bol i mučnina u želudcu mogu biti nuspojava stresa, trudnoće, bolesti kretanja ili neke druge bolesti. Ako se nadate da ćete simptome smiriti prirodnim lijekom, čaj bi vam mogao pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Što uzrokuje mučninu u želudcu?

Nekoliko je mogućih uzroka mučnine i bolova:

Postoji još nekoliko uzroka, a onaj tko nije siguran od čega ima bolove i mučninu, treba potražiti liječnika ili gastroenterologa za odgovore. Ako su simptomi blagi, jednostavno kuhanje tople šalice čaja može vam pomoći.

5 najboljih čajeva za bol i mučninu: 

1. Čaj od đumbira

Đumbir se često koristi za smirivanje nelagode u želudcu, uključujući mučninu. On potiče probavu, ima protuupalna svojstva, jača imunološki sustav i pomaže u detoksikaciji jetre. Iako ima brojna dobra svojstva, treba biti oprezan s njim jer može sniziti razinu šećera u krvi i krvni tlak, pa dijabetičari i ljudi koji koriste tablete za snižavanje krvnog tlaka trebaju biti na oprezu. Njegova svojstva mogu pomoći u smanjenju osjećaja mučnine tijekom trudnoće i kemoterapije.

2. Čaj od mente

Sadrži eterično ulje metvice i nema poznate štetne učinke. Metvica opušta probavni sustav, promičući cjelokupnu probavu. Sve te gastrointestinalne blagodati mogu olakšati osjećaj mučnine i nelagode u želucu. Ugodan miris čaja smiruje živčani sustav, a čaj predstavlja odličan tretman za ublažavanje grčeva, vjetrova i probavnih smetnji. Također, menta je popularna alternativa za liječenje sindroma iritabilnog crijeva (IBS), crijevnog poremećaja koji uzrokuje bol u trbuhu, nadutost, nepravilan rad crijeva.

3. Čaj od kamilice

Kamilica je cijenjena kao probavni relaksant i korištena je za liječenje različitih gastrointestinalnih poremećaja, uključujući nadimanje, probavne smetnje, proljev, anoreksiju, mučninu, bol i povraćanje.

4. Čaj od komorača

Komorač olakšava mišiće probavnog trakta. Čaj od komorača smanjuje nadutost, ali i mučnine. On može pomoći smanjiti intenzitet mučnine tijekom menstruacije.

5. Čaj od sladića

Korijen sladića široko se koristi kao zaslađivač u mnogim namirnicama i pićima, ali unatoč ugodnom okusu nudi i neke zdravstvene beneficije. Prema istraživanjima, jedna od tih blagodati je sposobnost smanjenja simptoma probavne smetnje i mučnine.

Ako osjećate bol ili mučninu u želudcu, kuhanje jednog od ovih pet čajeva može ublažiti simptome. Ako se nelagoda nastavi ili postane bolnija, obratite se svom liječniku jer je to možda znak ozbiljnijeg problema, piše Mind Body Green.

Najčitaniji članci