Lifestyle

Komentari 8

5 najčešćih grešaka koje mnoge žene rade tijekom depiliranja

5 najčešćih grešaka koje mnoge žene rade tijekom depiliranja

Zapanjujući broj nas ne mijenja jednokratne britvice često koliko bi trebalo što može stvoriti savršene uvjete za nadraženu kožu i neujednačeno uklanjanje dlačica, kaže dr. Ukeleghe

Nedavno istraživanje provedeno na 2000 žena otkrilo je da čak 76 posto njih daje osjetnu prednost njezi kože lica nad ostatkom tijela. Na njegu lica provode prosječno oko pola sata tjedno dok za ostatak tijela izdvoje tek pet minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Istraživanje je pokazalo da 28 posto žena potroši najmanje oko 160 kuna mjesečno na proizvode za uljepšavanje lica u usporedbi sa 7 posto njih koje toliko potroše za brigu o nogama.

Ipak, dr. Ewoma Ukeleghe, koja je naručila ovo istraživanje, napominje da mnoge žene griješe kad je brijanje u pitanju.

- Mnogo je zabluda oko brijanja i još uvijek nedostaje svijest o tome što je dobro, a što ne - rekla je za The Sun.

Nabrojala je 5 najčešćih grešaka vezanih za brijanje:

- Zapanjujući broj nas ne mijenja oštrice ili jednokratne britvice toliko redovito koliko bi trebalo, a to može stvoriti savršene uvjete za nadraženu kožu i neujednačeno uklanjanje dlačica. Također, mnogi od nas odabiru pogrešnu vrstu britvica i ignoriraju najvažnije proizvode za prije i poslije brijanja - kaže dr. Ukeleghe.

Delighted woman moisturizing body in hotel bathroom

Još neki detalji istraživanja:

- Jasno je da još uvijek postoji puno mitova kad je riječ o odnosu prema našoj koži i rutini pri uklanjanju dlačica, od kojih se mnogi mogu riješiti jednostavnim odabirom britvice koja odgovara individualnim potrebama - objasnila je dr. Ukeleghe.

- Baš kao što prilagođavamo njegu svojem tipu lica, tako vrlo jednostavno možemo napraviti za svoje noge, pazuhe, nožne prste ili trbuh - dodala je.