Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

5 top savjeta kako više čitati, a da ne potrošite previše novaca

5 top savjeta kako više čitati, a da ne potrošite previše novaca

Jedan od najjednostavnijih načina da pročitate sve knjige koje želite pročitati bez trošenja previše novca je da rabljenim knjigama date novi dom i novi život

VIDEO

Čitanje je izvrstan način da se odmorite od svakodnevice. Bilo da radije čitate kad se odmarate ili se želite opustiti na kraju dugog dana uz zanimljivu knjigu, vrijeme provedeno uz dobru priču može djelovati jako zadovoljavajuće.

POGLEDAJTE VIDEO: Skuplja djeteline s četiri lista

Pokretanje videa...

01:07

No, čitanje je u zadnje vrijeme postalo pomalo luksuzno - ne samo zbog potencijalnog nedostatka vremena nego i zbog toga što knjige znaju biti jako skupe. U nastavku saznajte kako si priuštiti ovaj koristan hobi:

1. Kupujte rabljene knjige

Jedan od najjednostavnijih načina da pročitate sve knjige koje želite pročitati bez plaćanja puno novca je da rabljenim knjigama date novi dom i novi život. Mnogo lokalnih knjižara ima rabljene odjele, a njihovo poslovanje pomaže i trgovini i vašoj zajednici u cjelini.

Kako popraviti puknuti nokat
Kako popraviti puknuti nokat

2. Uzmite si vremena i razgledajte

Mnoge knjižare vole kada kupci odvoje vrijeme da pregledaju knjige. Iako se ovo možda više prakticiralo prije COVID-a, kaučevi su često tu s razlogom. Ovo je dobar način da odredite odgovara li vam knjiga koju planirate kupiti.

Kada provodete neko vrijeme u knjižari i zaista pregledate knjige koje vam se čine zanimljivima, lako ćete izabrati koje želite imati na svojim policama, a tako ćete i uštedjet novac.

Iako u knjižari možete pregledavati knjige do mile volje, važno je voditi računa o prostoru - pogotovo ako često posjećujete neku knjižaru. Također, važno je i paziti da ne oštetite knjigu dok je listate.

Kada pronađete knjigu koju jednostavno ne možete pustiti, kupite ju prilikom sljedećeg posjeta, umjesto da označite stranicu gdje ste stali i nadate se da je još uvijek tamo kad se vratite.

3. Učlanite se u knjižnicu

Knjižnice su izvrstan način za pristup knjigama bez trošenja puno novca kod posudbe. One su također nevjerojatne jer u njima možete provesti dosta vremena i prisjetiti se mirisa knjiga, kao i smirenosti koju osjećate u tihim sobama dok ga dijelite s posjetiteljima knjižnice.

Ovisno o tome gdje živite, vaša knjižnična iskaznica može biti besplatna ako pokažete odgovarajući dokaz o prebivalištu. To će vam pomoći da dobijete pristup digitalnim knjigama i knjigama na licu mjesta, obrazovnim resursima, bazama podataka i još mnogo toga. Ukratko, provjerite svoje lokalne knjižnice i nabavite si člansku iskaznicu.

Top vodič za skidanje svih mrlja s tepiha, sintetičkih i prirodnih
Top vodič za skidanje svih mrlja s tepiha, sintetičkih i prirodnih

4. Sudjelujte u razmjenama knjiga

Razmjena knjiga izvrstan je način da dobijete nove knjige dok poklanjate one za koje znate da ih nećete ponovno čitati. Također možete ući u grupe za razmjenu knjiga na Facebooku ili organizirati vlastitu zabavu za razmjenu knjiga s prijateljima i zamijeniti knjige za koje mislite da će se svidjeti drugima.

5. Ne podcjenjujte e-knjige i audioknjige

Iako je puno bolje imati stvarni doticaj s knjigom, e-knjige obično imaju niže cijene od fizičkih. Prednost je i to što ih možete čitati na prijenosnom računalu, tabletu ili telefonu.

Također, možete pokušati i s audioknjigama. Naime, njih možete slušati i raditi nešto po kući, što je zapravo jako praktično, piše Apartment Therapy.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'