Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

5 trikova kako napraviti cvjetni aranžman kao profesionalac

5 trikova kako napraviti cvjetni aranžman kao profesionalac

Proljeće je na vratima, a s njim i obilje šarenog i mirišljavog cvijeća. Donosimo vam par trikova kako da ove godine bez imalo muke složite predivne aranžmane i ukrasite svoj dom

VIDEO

1. Tajno oružje svakog profesionalnog aranžera

Ako ste ikad probali aranžirati cvijeće u širokoj posudi, sigurno vam se dogodilo da se s vremenom sve cvijeće nagnulo na jednu stranu i sav vaš trud izgledao jadno. Ono što niste znali je da cvjećari u ovakvim situacijama obilno koriste selotejp. Napravite uzorak šahovske ploče na tegli ostavljajući dovoljno prostora između traki selotejpa za umetanje cvijeća.

Prije lijepljenja obavezno natočite vodu u posudu jer nakon završetka aranžmana je iznimno teško promijeniti vodu za cvijeće.

2. Agrumi i cvijeće? Zašto ne?

Ovaj trend je danas jako popularan i mnogi popularni aranžeri često kombiniraju svije prozirne vaze gdje u prostor između vanjske i unutarnje vaze ubacuju narezane limune, naranče ili čak komade grejpa, koje potom zaliju svježom vodom. U unutarnju vazu stavite cvijeće, ako je šireg otvora koristite prethodni trik kako biste cvijeće namjestili.

3. Zamaskirajte stabljike cvijeća

Uzmite velike plosnate listove, na primjer od Aspidistre i umotajte ih s unutarnje strane prozirne vaze. Na ovaj način ćete sakriti peteljke cvijeća i dodati aranžmanu WOW faktor.

4. Zaštitna folija s mjehurićima u ulozi brodića

Kad kupujete lomljive stvari u trgovini često će vam ogledalo, vazu ili nešto treće zamotati u plastičnu foliju s mjehurićima za zaštitu. Taj komad folije vam može poslužiti kao brodić.

Prvo foliju izrežite na kvadratiće dimenzija 7cm x 7cm i na sredini probušite rupicu. Kroz tu rupicu provucite stabljiku biljke i stavite je u vazu. Za ovakav aranžman idealne su okrugle vaze, ali uglavnom bilo koja vaza sa širokim otvorom će poslužiti. 

5. Okrenite sve naglavačke!

Zašto unutar vaze mora biti samo stabljika, zašto ne bi bio cijeli cvijet? Probajte s jednim velikim cvijetom čije latice će se "gurati" s vazom, ili par srednjih cvijetova kao na primjer suncokreti ili kale. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'