Lifestyle

Komentari 6

6 savjeta kako da hrana izgleda zapanjujuće na fotografijama

6 savjeta kako da hrana izgleda zapanjujuće na fotografijama

Profesionalni eksperti za hranu savjetuju da kod posluživanja jela budete umjereni i uredni, igrate se s bojama i koristite različite kontrastne strukture kako bi vaše jelo postiglo 'wow' efekt

Kuhanje ukusnog obroka je čisti užitak, ali tu istu hranu napraviti vizualno primamljivom je izazov koji zahtijeva strpljenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Eksperti za hranu u svom rukavu čuvaju puno trikova i savjeta kako bi hranu učinili vizualno primamljivom poput hladne hrane, ljepila i mnoštva kućanskih preparata ili preparata za kosu. Sve to koriste kako bi hrana na fotografijama izgledala besprijekorno, ali bez obzira na to, postoji puno jednostavnih savjeta uz koje možete poboljšati izgled svoje hrane bez uništavanja samog obroka. Želite li dodati wow efekt za goste ili samo pokazati svoj najnoviji projekt kuhanja na Instagramu, profesionalni eksperti za hranu za vas su pripremili 6 jednostavnih savjeta uz koje će te svoje kuhanje podići na višu razinu.

1. Tanjur slažite slojevito

'Stiliziranje hrane je stvaranje interesa za vašu hranu' kaže Jessica Hoffman, ekspert za hranu i blogerica. Savjetuje kako slojevito slaganje tanjura dobiva više interesa od strane javnosti. Kada slažete vaš tanjur, slažite slojevito. Slojevi mogu biti bilo što, od sjeckanog začinskog bilja, do posipanja morske soli ili umaka od čokolade na vrhu deserta. Ako vam tanjur izgleda pomalo blag, razmislite o tome što od ukrasa još možete dodati kako bi ste ga popunili. To će odmah ostaviti dojam stiliziranog i profesionalno pripremljenog jela.

2.Koristite jarke i šarene boje

Razmislite o bojama u vašoj hrani i kod posluživanja. Korištenjem jarkih i šarenih boja vaše jelo će izgledati doista ugodno oku. Primjerice ako imate narančastu juhu stavite ju u plavu zdjelu ili dodajte list svježeg zelenog bosiljka na vrh umaka. Eksperti za hranu često se koriste ovim trikom kako bi bojama razbili 'dosadu' u jelu.

3.Stvorite kontrast

Od svijetlog prema tamnom, glatkog prema grubom ili obrnuto. Različite kontrastne strukture se uvijek ističu. Stoga ako imate proizvod svijetle boje koristite se tamnijim umakom ili ga servirajte na tamnom tanjuru. S stvaranjem kontrasta prilikom serviranja i fotografiranja vaša hrana će više doći do izražaja!

4. Umjerenost 

Nemojte bespotrebno puniti vaš tanjur ako za tim nema potrebe. Umjesto toga, koristite veći tanjur i smanjite porciju. Lijep i uredno posložen tanjur povećava ljepotu vaše hrane i omogućava da sve izgleda prirodnije.

5. Određenu hranu osvježite

Ne bojte se osvježiti hranu prije samog posluživanja ili fotografiranja jestivog remek-djela. Tako možete uz par kapi vode osvježiti salatu, voće i slično. Ako je u pitanju riba ili meso koristite ulje. 

6.'Uredna' tjestenina

Kako biste spriječili da vaša večera izgleda kao neuredna hrpa, koristite sljedeću metodu. Skuhajte tjesteninu i umak po želji. Tjesteninu na tanjuru namjestite da izgleda kao 'lijepa, visoka gomila ptičjeg gnijezda'. Dodajte malo umaka na tanjur, ako želite, a zatim premažite tjesteninu na vrhu. Na vrh dodajte grančicu svježeg peršina ili bosiljka i posipajte sa sirom sve do ruba tanjura, piše realsimple.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci