Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

6 savjeta stručnjaka kako lako preživjeti vjenčanje po ljetu

6 savjeta stručnjaka kako lako preživjeti vjenčanje po ljetu

Kako spasiti ljetno vjenčanje od paklene vrućine? Ovih 6 trikova za mladenku i goste može biti presudno između uspjeha i potpunog fijaska. Paketići "prve pomoći", lepeze i voda čine prekretnicu...

VIDEO

Mnogo mladenki se odlučuje na proljetna ili ljetna vjenčanja nadajući se da će vrijeme biti baš savršeno. Ali ponekad se temperature dignu više od očekivanog i predivno ljetno vjenčanje postane dan iz pakla. 

U takvim situacijama, romantično i lijepo vjenčanje je brzo osuđeno na znojno i nervozno okupljanje s kojeg svi žele što prije pobjeći pod klimu. Jen Glantz, vlasnica poduzeća Najam djeveruša (Bridesmaids for hire) ima dugogodišnje iskustvo s organizacijom ljetnih vjenčanja, a svoje iskustvo i trikove je odlučila prenijeti svim budućim uzvanicima na vjenčanja kako bi im olakšala ljetnu vrućinu i kako bi se mogli dobro zabaviti.

- Ovi ljetni trikovi će pomoći svima da im bude ugodno pa čak i na najvećim temperaturama - izjavila je Glantz za Vogue.

1. Voda na sto načina

Umjesto dijeljenja šampanjca ili nekog drugog alkoholnog pića, Glantz savjetuje mladenkama da ponude svoje goste s vodom u kojoj se nalaze kriške različitog voća, poput limuna, limete ii kivija. također, dobro je ponuditi i ohlađeno narezano voće, poput dinje, manga ili lubenice. 

Dreamstime

Ovaj tip voća, kao i voda, snižava tjelesnu temperaturu i zatomljuje žeđ, što će olakšati gostima sjedenje kod matičara ili u crkvi. Kao gost, ako pijete alkohol, sjetite se tijekom večeri popiti koju čašu vode.

2. Guze moraju biti na hladnom

Mladenke trebaju pametno birati kakve stolce ili klupice će postaviti za goste. Po ljeti, punjeni stolci, jastuci ili prevučene klupe ne dolaze u obzir. Guza, noge i leđa će se brzo oznojiti i stvoriti nelagodu, pa će se većina svatova u roku deset minuta vrpoljiti na stolcima i nervozno uzdisati.

Idealni izbor su drvne klupice, obavezno u hladu ili stolci od ratana, koji su ugodni za sjedenje i od prirodnih materijala. Tanki jastučići će biti sasvim dovoljni da se izbjegne neugoda dugotrajnog sjedenja. 

3. Recite ne tekućem puderu

Tekući puder i vrućina nikako ne idu zajedno. Inače, tekuća šminka nije za velike vrućine. Najbolji izbor je puder u prahu, trajna šminka ili vodootporna, pogotovo u slučaju ruža. Inače se pripremite na česte posjete toaletu kako bi popravili tekuću šminku na licu.

4. Mladenke, pripremite zaštitu za svoje goste

Ako si možete priuštiti, pripremite svojim gostima zahvalnice u obliku sunčanih naočala ili šeširića na koje ćete staviti nešto osobno s vjenčanja. Dobra ideja su i male lepeze, koje možete i sami napraviti.

5. Pripremite malu "prvu pomoć" za goste

U male kutijice možete zapakirati putne verzije dezodoransa, mokrih maramica, običnih maramica, kreme za sunčanje i/ili spreja protiv komaraca. Ovakvi mali paketići mogu stajati na stolovima, kod ulaza u prostor na kojem je organizirano vjenčanje, praktički bilo gdje.

6. Dignuta kosa

Bili muškarac (ako imate dugu kosu) ili žena, za ljetno vjenčanje je najbolje napraviti visoku frizuru - punđu ili stilizirani rep, kako biste izbjegli pojačano znojenje. Mladenke bi se mogle poigrati idejom da kupe obične platnene trakice i ponude ih gostima na vjenčanju za privremenu "visoku frizuru" u svrhu olakšavanja vrućine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj