Lifestyle

Komentari 14

6 savjeta koje svi trebaju znati: Oni zaista mogu spasiti život!

6 savjeta koje svi trebaju znati: Oni zaista mogu spasiti život!

Obratite pažnju na svoje tijelo i njegovo ponašanje. Prije udara groma možete osjetiti kako vam se kosa i dlačice na rukama dižu. Koža vam može trnuti i vjerojatno ćete čuti zujanje ili klikanje

Situacije poput grča tijekom plivanja, osjećaja da ćete se onesvijestiti ili gubljenja u šumi ne događaju se često u životu. Ipak, slučajnosti se događaju, a da bi rizik sveli na minimum, ljudi trebaju znati kako se ponašati tijekom ekstremnih situacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Nije isto kupati se u moru, rijeci ili bazenu - opasnosti su drugačije.

1. Kako se nositi s nesvjesticom

Čak i ako ste u gužvi, pitanje je koliko brzo će netko reagirati kako bi vam pomogao ako se onesvijestite. U ovom slučaju možete si sami pomoći i pripremiti se.

Istraživači su otkrili da ova metoda pomaže u održavanju razine krvnog tlaka i pulsa.

2. Kako preživjeti udar groma

Obratite pažnju na svoje tijelo i njegovo ponašanje. Prije udara groma možete osjetiti kako vam se kosa i dlačice na rukama dižu. Koža vam može trnuti i vjerojatno ćete čuti zujanje ili klikanje.

3. Kako preživjeti u pustinji

Ako ste zapeli u pustinji, presudno je imati taktiku preživljavanja.

4. Kako preživjeti u šumi

5. Kako preživjeti utapljanje

Kada dugo ostanete pod vodom, morate biti u stanju zadržati dah. U ovom slučaju možete vježbati dijafragmu i to vam može pomoći da preživite. Isprobajte ovu vježbu koja vam također može pomoći da se riješite loših navika disanja u svakodnevnom životu:

Također možete pokušati zadržati dah dok plivate.

Najbolji način za preživljavanje pod vodom je izbjegavanje uopće se naći pod vodom. Dakle, kad imate grčeve u mišićima, Brightside savjetuje da napravite sljedeće:

6. Kako preživjeti ozebline

Najčitaniji članci