Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

6 znakova da je krema za lice koju koristite pogrešna za vas

Dermatovenerolog Ivana Nola otkrila nam je neke znakove koji ukazuju na to da koristimo pogrešnu kremu za lice. Ukoliko primijetite samo jedan od tih znakova, promijenite kremu

Fotolia
Foto: Fotolia
10 komentara

Krema za lice vjerojatno je neizostavan i najvažniji proizvod dekorativne kozmetike. Ali, kako među stotinama krema koje postoje na tržištu izabrati onu pravu. Vjerojatno ste se dobro namučili da ju pronađete. Moguće da i nakon mukotrpne potrage i dalje niste zadovoljni.

Doktorica, dermatovenerolog Ivana Nola otkrila nam je neke znakove koji ukazuju na to da koristimo pogrešnu kremu za lice. Ukoliko primijetite samo jedan od tih znakova, promijenite kremu.

1. Zatezanje kože lica

Ukoliko primijetite zatezanje ili namreškanost, odnosno osjećaj zategnute tanke kože na površini - odmah promijenite kremu.

2. Osjećaj nelagode

Ako nakon nanošenja kreme primijetite osjećaj nelagode ili svrbeža, odmah isperite proizvod s kože lica. Pri tome ne mora biti crvenila, ali sam osjećaj nelagode nije dobar znak.

Foto: Dreamstime

3. Osjećaj jake topline na licu 

Ako nakon nanošenja kreme na lice osjetite kao da vam se lice žari, sigurno trebate promijeniti kremu.

4. Crveni prištići

Postepena pojava crvenih prištića može značiti i početak rozaceje (kronična upalna bolest obilježena sklonošću razvoja crvenila i krvnih žila) koja može biti povezana s konzervansima u kozmetičkim pripravcima.

5. Pojava crvenila na suncu

Pojava crvenila na licu dok je izloženo suncu, znači da se u kremi nalazi sastojak koji ne smije biti izložen suncu, pa onda kombinacija tog sastojka i sunca izaziva kemijsku reakciju na koži. 

Foto: 123RF

6. Alergijska reakcija

Neodgovarajuća krema može uzrokovati i pojavu kontaktne alergija koja se liječi kroz više mjeseci, a može uzrokovati zatvaranje očnih kapaka ili čak otok usnica. 

Angry couple avoiding talking after family fight U REDU JE BITI MALO SEBIČAN Postoje stvari koje u životu ne bi trebalo tolerirati - baš nikad

Tražite tester prije kupovine kreme

- Budući da se neke reakcije pojavljuju tek nakon nekog vremena upotrebe kreme, ne možemo odmah biti sigurni koja nam krema odgovara. Međutim, većina reakcija se pojavi nekoliko sekundi nakon što smo nanijeli kremu na lice, tako da za procjenu odgovarajuće kreme mogu pomoći testeri - ističe Nola.

Foto: Privatni albumI Dr. Ivana Nola

Od vanjskih utjecaja na našu kožu negativno djeluju jako puno sunca, vjetra  ili jaka hladnoća. Jednako tako i izostanak svježeg zraka ili industrijska prašina mogu vrlo nepovoljno utjecati na kožu odnosno mogu dovesti do postepenih upala, proširenja pora ili poremećaja rada lojnica kao i znojnica. Kako bi kožu zaštitili od negativnih utjecaja preporučuje se nanositi kremu i ujutro i navečer.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message