Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

6 znakova da je krema za lice koju koristite pogrešna za vas

6 znakova da je krema za lice koju koristite pogrešna za vas

Dermatovenerolog Ivana Nola otkrila nam je neke znakove koji ukazuju na to da koristimo pogrešnu kremu za lice. Ukoliko primijetite samo jedan od tih znakova, promijenite kremu

VIDEO

Krema za lice vjerojatno je neizostavan i najvažniji proizvod dekorativne kozmetike. Ali, kako među stotinama krema koje postoje na tržištu izabrati onu pravu. Vjerojatno ste se dobro namučili da ju pronađete. Moguće da i nakon mukotrpne potrage i dalje niste zadovoljni.

Pokretanje videa...

00:29

Doktorica, dermatovenerolog Ivana Nola otkrila nam je neke znakove koji ukazuju na to da koristimo pogrešnu kremu za lice. Ukoliko primijetite samo jedan od tih znakova, promijenite kremu.

1. Zatezanje kože lica

Ukoliko primijetite zatezanje ili namreškanost, odnosno osjećaj zategnute tanke kože na površini - odmah promijenite kremu.

2. Osjećaj nelagode

Ako nakon nanošenja kreme primijetite osjećaj nelagode ili svrbeža, odmah isperite proizvod s kože lica. Pri tome ne mora biti crvenila, ali sam osjećaj nelagode nije dobar znak.

3. Osjećaj jake topline na licu 

Ako nakon nanošenja kreme na lice osjetite kao da vam se lice žari, sigurno trebate promijeniti kremu.

4. Crveni prištići

Postepena pojava crvenih prištića može značiti i početak rozaceje (kronična upalna bolest obilježena sklonošću razvoja crvenila i krvnih žila) koja može biti povezana s konzervansima u kozmetičkim pripravcima.

5. Pojava crvenila na suncu

Pojava crvenila na licu dok je izloženo suncu, znači da se u kremi nalazi sastojak koji ne smije biti izložen suncu, pa onda kombinacija tog sastojka i sunca izaziva kemijsku reakciju na koži. 

6. Alergijska reakcija

Neodgovarajuća krema može uzrokovati i pojavu kontaktne alergija koja se liječi kroz više mjeseci, a može uzrokovati zatvaranje očnih kapaka ili čak otok usnica. 

Postoje stvari koje u životu ne bi trebalo tolerirati - baš nikad
Postoje stvari koje u životu ne bi trebalo tolerirati - baš nikad

Tražite tester prije kupovine kreme

- Budući da se neke reakcije pojavljuju tek nakon nekog vremena upotrebe kreme, ne možemo odmah biti sigurni koja nam krema odgovara. Međutim, većina reakcija se pojavi nekoliko sekundi nakon što smo nanijeli kremu na lice, tako da za procjenu odgovarajuće kreme mogu pomoći testeri - ističe Nola.

Od vanjskih utjecaja na našu kožu negativno djeluju jako puno sunca, vjetra  ili jaka hladnoća. Jednako tako i izostanak svježeg zraka ili industrijska prašina mogu vrlo nepovoljno utjecati na kožu odnosno mogu dovesti do postepenih upala, proširenja pora ili poremećaja rada lojnica kao i znojnica. Kako bi kožu zaštitili od negativnih utjecaja preporučuje se nanositi kremu i ujutro i navečer.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti