Lifestyle

Komentari 380

7 poza za veću intimnost u vezi

7 poza za veću intimnost u vezi

Isprobavanje novih seksualnih poza jedan je od načina za jačanje intimnosti i komunikacije između parova. Perec, izmijenjeni pseći stil ili stolac za muškarce potaknut će vas u tome na obostrano zadovoljstvo

Nužno je da parovi izdvoje dovoljno vremena da budu intimni. A spavaća soba je idealno mjesto u kojem parovi mogu poboljšati razinu emocionalne i fizičke intimnosti. Iako je seks sam čin intimnosti, ne mogu se sve vrste seksa opisati kao intimne. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto nemate volje za seksom?

Drugim riječima, dobro je da se parovi svjesno trude biti intimni u spavaćoj sobi. Jedan od najboljih načina da se to učini je davanje prioriteta intimnim seksualnim položajima - to jest varijacijama normalnih seksualnih položaja koji ističu kontakt očima, dodirivanje tijela i još mnogo toga dobrog.

- Isprobavanje novih seksualnih poza jedan je od načina za jačanje intimnosti i komunikacije između parova - kaže Dainis Graveris, certificirani seksualni pedagog i stručnjak za odnose u SexualAlpha.

Stručnjak savjetuje sljedeće seksualne poze koje će pomoći parovima da vrate intimnost u svoj seksualni život:

1. Perec

Ovo je relativno jednostavan preokret seksualne poze koji pomaže u povećanju intimnosti. 

- To je savršena prilika za pogled i dodir - kaže on. 

- Žena treba leći na bok, ostavljajući donju nogu ravnom i ispruženom. Zatim podiže gornju nogu i obavija je oko struka svog partnera. Tada njezin partner treba kleknuti, iznad njezine donje noge i penetrirati - objašnjava.

- Partner također može rukom podržati njezinu podignutu nogu - dodaje i nastavlja da će partnerima pružiti intiman, uzbudljiv pogled.

2. Bočni 69

Zaokret od 90 stupnjeva u odnosu na klasični 69, ovaj položaj stvara intimnost kroz jedan od najosobnijih seksualnih činova koji par može podijeliti.

- Davanje i primanje oralnog seksa jedna je od najintimnijih stvari koje partneri mogu pružiti jedan drugome - kaže Graveris. 

Najbolji je to raditi na mekoj, ravnoj površini, a ovaj položaj zahtijeva da oba partnera legnu u suprotnim smjerovima okrenuti prema genitalijama drugog partnera. 

- Pripazite da zadržite prostor za disanje i otkrit ćete da ovaj položaj nudi i zabavu oralnog seksa i intimnu blizinu tijela - dodaje Graveris, tvrdeći da su ranjivost i povjerenje potrebni za ovu pozu ključni aspekt intimnog iskustva.

3. Stolac za muškarce

Seks u sjedećem položaju Graveris kaže da je pun mogućnosti za fizičku i emocionalnu bliskost. Muški stolac je izvrstan primjer, jer jednostavno omogućava da se veliki dio vaših tijela dodiruju. 

Da bi to učinio, muškarac sjedi na rubu stolca ili kreveta, a žena sjedi na njemu, okrenuta mu leđima. 

- Ovaj položaj možete učiniti još prisnijim kontaktom očima izvodeći ga ispred ogledala - kaže Graveris i dodaje da na taj način možete vidjeti koliko uživa vaš partner te što mu odgovara, a što ne. 

4. Misionarska poza jedno uz drugo

Ova misionarska modifikacija daje i kontakt očima i fizičku blizinu - i dodaje začin potpuno opuštenog ležanja.

- Umjesto uobičajenog misionarskog položaja u kojem je muškarac na ženi, vi i vaš partner biste trebali biti uz bok, okrenuti jedan prema drugom - kaže Graveris. 

- Žena zatim prebacuje nogu preko kuka svog partnera radi dublje penetracije, dok oba partnera drže oči prikovane jedno za drugo - objašnjava. 

5. Izmijenjeni pseći stil

- Evo kako to funkcionira. Započnite s tradicionalnim položajem u psećem stilu gdje muškarac prodire u ženu s leđa. Zatim se oboje spustite dok ne budete gotovo na sve četiri. Svrha ove izmjene je dvostruka - kaže Graveris. 

Prvo, pozicionirate se za dublju penetraciju. Drugo, vaša će tijela biti fizički bliža od uobičajenog psećeg stila, što će omogućiti više ljubljenja, dodirivanja i bliskosti. 

6. Obgrljeni turski položaj

Za ovaj intimni seksualni položaj, oba partnera sjede prekriženih nogu, muškarac na podu, a žena obgrli nogama partnera te sjeda na njega. U to vrijeme ga grli i gleda u njega, dopuštajući muškarcu da prodre u nju penisom ili koristeći seksualnu igračku. 

- Možda će vam prvih nekoliko puta biti neugodno, ali s vježbom ova poza čini strastveno savršenstvo - kaže Graveris. 

- Čak i bez penetracije, ovaj je položaj savršen za pojačavanje uzbuđenja i izgradnju veze - objašnjava.

7. Međusobna masturbacija

Čin samozadovoljstva izvrstan je način da stupite u kontakt sa vlastitim seksualnim sklonostima. Dodajte svog partnera u kombinaciju i ona postaje intimna igra, piše Fatherly

- Oba partnera mogu leći ili ustati i pokazati jedni drugima kako se vole dodirivati. Ništa nije prisnije od održavanja kontakta očima s partnerom dok prelazite rukama po njegovom i svojem tijelu i usredotočite se na dijelove koji vas uzbuđuju - objašnjava Graveris.

Ako odlučite stajati - kao pod tušem - Smith objašnjava kako prijelaz na spolni odnos može biti dvostruko uzbudljiv. 

- Seks na nogama je intenzivan i izaziva onaj znojni, vrući, osjećaj, što ima pozitivan utjecaj na intimnost partnera. I, ako ste ranije obraćali pažnju na svog partnera, znate točno što trebate učiniti - rekla je.

Najčitaniji članci