Obavijesti

Lifestyle

Komentari 89

7 trikova kako držati pauke što dalje od kreveta i spavaće sobe

7 trikova kako držati pauke što dalje od kreveta i spavaće sobe
1

Jeste li ikada doživjeli da baš lijepo tonete u san kad odjednom osjetite da vam nešto hoda po tijelu? Osim neugode i remećenja sna, neki pauci vas mogu i ugristi dok spavate

VIDEO

Pomisao na pauka koji vam hoda po tijelu dok spavate je grozna sama po sebi, a još je gore kada vam se pod pokrivačem nađu primjerci koji vas mogu ugristi.

Želite li biti sigurni da nećete imati ovakve neželjene posjetitelje u krevetu, potrebno je redovito mijenjati posteljinu i čistiti zidove. I ne zaboravite, to su korisne životinje koje vas spašavaju od drugih kukaca, ali ipak nemaju što tražiti u spavaćoj sobi.

Sedam trikova kako držati paukove dalje od kreveta:

  • 1. Redovito mijenjajte posteljinu jer je to jedan od najjednostavnijih načina da bube držite što dalje od kreveta. Naime, pauke mogu privući masnoće s vašeg tijela, kosa, komadići kože...
  • 2. Ne držite kutije ili druge stvari ispod kreveta. Tako omogućavate paucima da pronađu zgodno mjesto za izradu svojeg doma i razmnožavanje. Najbolje je da pod krevetom nemate ništa i da ga redovito čistite.
  • 3. Raspršite eterično ulje po posteljini jer određeni mirisi odbijaju pauke. Za to su odlična ova ulja - od naranče, metvice, limuna i lavande. Stavite nekoliko kapi ulja u bočicu sa sprejem, ulijte malo vode, dobro protresite i pošpricajte.
  • 4. Malo odmaknite krevet od zida kako pauci ne bi, dok hodaju po zidu, skrenuli na krevet i nastavili šetati po vama. Pazite i da noćni ormarić ili drugi namještaj nije tik do kreveta.
  • 5. Ne jedite u krevetu, jer iako vam to predstavlja veliko zadovoljstvo, dobar je mamac za pauke - privući će ih mrvice. 
  • 6. Redovito čistite svjetiljke i ventilatore u spavaćoj sobi, posebno lampu iznad kreveta jer se iz nje lagano po svojoj niti može spustiti do vas.
  • 7. Neka zrak u spavaćoj sobi bude suh jer paukovi i ostali kukci vole boraviti u vlažnom okruženju. Ako je potrebno, nabavite uređaj za odvlaživanje zraka, otkriva Remedy Daily.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa