Obavijesti

Lifestyle

Komentari 49

8 koristi cimeta: Liječi gljivice na noktima, neutralizira smrad

8 koristi cimeta: Liječi gljivice na noktima, neutralizira smrad
1

Cimet je odavno cijenjen zbog svojstava koja su odlična za naše zdravlje, ali i ostale problematične situacije. On ubija gljivice i bakterije, odbija kukce itd.

VIDEO

Cimet nije samo začin za pitu od jabuka ili druga jela. Njegove moći su daleko veće, a sežu do liječenja gljivica na noktima, neutraliziranje smrada iz ustiju i okoline, liječi gripu i probleme sa želucem, jača metabolizam itd. Ovdje je osam načina na koji možete koristiti cimet, a da se ne radi o kulinarskim vještinama. I zapamtite - cejlonski cimet je puno učinkovitiji od klasičnog koji obično stavljamo u kolače.

  • 1. Liječi gripu i želučane tegobe Cimet uništava bakterije u crijevima pa čak i teške primjerke poput E. coli. Imate li gripu ili probleme sa želucem, prokuhajte žličicu cejlonskog cimeta u šalici i pol vode - neka kipi polako 15 do 25 minuta. Potom neka odstoji još 15-tak minuta, mijenjat će boju od blijedo žute do zlatno crvene. Tu tekućinu popijte.
  • 2. Neutralizira smradove Cimet ima je topao, ugodan miris, a kako ubija bakterije, uništit će i one koje uzrokuju smrad u vašem domu. Jednostavno stavite cimetovu koru u vrelu vodu i pustite da se para širi prostorom. Nakon pola sata smrad će nestati.
  • 3. Ubrzava metabolizam Želite li izgubiti pokoji kilogram viška, češće jedite cimet. On ubrzava rad metabolizma, a brzi metabolizam znači i lakši gubitak težine. Dobro je dodati žličicu cimeta u jutranju kavu ili njime posuti tost, zobene pahuljice itd., odnosno, dobro ga je uzimati ujutro.
  • 4. Liječi bolesne desni i uklanja zadah Kao što smo rekli, cimet ima dobra antibakterijska svojstva pa tako liječi i bolesno zubno meso, a uklanja i neugodan zadah iz usta. Promučkajte u ustima smjesu od dvije kapi eteričnog ulja cimeta i žlicu kokosovog ulja. 
  • 5. Koristan je kod dijabetisa tipa 2 Cimet pomaže u smanjenju razine šećera u krvi i povećava djelovanje inzulina. Za ljude s dijabetesom tipa 2 stručnjaci preporučaju da dnevno pojedu 1 do 4 grama cimeta.
  • 6. Odbija kukce Miris cimeta kukcima nije ugodan pa bježe od njega. Recimo, mravi će skrenuti sa svojeg puta pospete li ih s malo cimeta. Ili napravite liniju od cimeta na podu, tamo gdje imate problema s ulaskom mrava u kuću, i oni je neće prelaziti. Štapić cimeta možete staviti i u malu vrećicu da bi odjeću zaštitili od moljaca.  
  • 7. Pomaže kod depresije Miris cimeta asocira na Božić, kolače i lijepe uspomene. Uz to, znanstveno je dokazano kako je dličan u borbi protiv crijevnih bakterija koje su povezane s depresijim. Prokuhajte ga u vodi i popijte kao čaj.
  • 8. Liječi gljivice na noktima Onaj tko ih je imao zna koliko te gljivice mogu biti frustrirajuće i koliko ih se teško riješiti. Cimet je odličan u uništavanju gljivica, odnosno ulje od njegovog lišća koje se stavlja direktno na na nokat ujutro i navečer. Uz to, dobro je potopiti stopala u razrijeđeno cimetovo ulje pomiješano s gorkom soli, piše Remedy Daily.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje