Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

8 transrodnih modela koji su snažno prodrmali modnu scenu

8 transrodnih modela koji su snažno prodrmali modnu scenu

Kako napredujemo kao društvo, nastavljamo pomicati granice onoga što se smatra mainstreamom. Stvari koje su se smatrale neprihvatljivima ili izvan norme sada slavimo

VIDEO

Oni koji pomiču granice 'mainstreama' pravi su društveni heroji koji zaslužuju da ih slavimo. Transrodnost je pojava kod koje rodni identitet osobe nije u skladu sa spolno uvjetovanim tradicionalnim rodnim ulogama; često se koristi kao sveobuhvatni termin za različite načine iskazivanja rodnih identiteta koji su drukčiji od tradicionalno uvjetovanih uloga.

POGLEDAJTE VIDEO: Posao stiliste

Pokretanje videa...

Petar Trbović - posao stilist 02:55

Rodni identitet se odnosi na odnos prema sebi kao muškoj, ženskoj ili transrodnoj osobi. Kada rodni identitet i biološki spol osobe nisu isti, pojedinac se može identificirati kao transspolna osoba ili nekim drugim transrodnim identitetom.

Jednostavna košulja s prugama uz sandale i veliki ceker za grad
Jednostavna košulja s prugama uz sandale i veliki ceker za grad

Ovi su modeli sami po sebi pioniri i usuđuju se sanjati o svijetu koji je drugačiji od svega što mogu zamisliti. Naime, dobro je poznata činjenica da su transrodne osobe često izopćene, a ponekad čak i brutalizirane. Zato ovi i slični modeli predstavljaju vrli novi svijet u kojem smo svi sigurni, prihvaćeni i čak slavljeni zbog svojih različitosti.

Lea T je zagovornica prava transrodnih osoba i ljudskih prava te je postala ikona pop kulture. Etablirala se kao jedna od prvih transrodnih manekenki te postigla veliki uspjeh u svijetu mode.

Guccijeva kolekcija za kućne ljubimce: Putna zdjelica košta 17.000, a krevetić 54.000 kn
Guccijeva kolekcija za kućne ljubimce: Putna zdjelica košta 17.000, a krevetić 54.000 kn

Valentina Sampaio ušla je u povijest 2019. kao prvi otvoreni transrodni supermodel Victoria’s Secreta, a onda i lice naslovnice za Sports Illustrated Swimsuit Issue godinu kasnije. Počela se zvati Valentina u dobi od 12 godina, a kao transrodnu osobu njezin ju je psiholog identificirao u dobi od 8 godina.

Veliki šeširi za svaki dan: 10 divnih kreacija u bež tonovima
Veliki šeširi za svaki dan: 10 divnih kreacija u bež tonovima

Hari Nef zvijezda je scene za transrodne modele u svijetu britanske mode. Postala je jedan od prvih otvoreno transrodnih modela kad se pojavila na naslovnici tamošnjeg magazina. Također je spisateljica, piše o rodu i identitetu, kao i o likovnoj umjetnosti.

Juliana Huxtable je bila lice mnogih kampanja te se tijekom vremena pojavila na naslovnicama u društvu drugih transrodnih modela magazina Candy.

Teddy Theodora Quinlivan je jedna od prvih otvoreno transrodnih žena koje su radile s prestižnom modnom kućom Chanel. Osim toga, rangirana je na models.com listi Top 50 modela.

Andreja Pejić se prvo predstavljala kao androgina manekenka, no 2013. službeno postaje slavni transrodni model koji sudjeluje u niz kampanja i revija. Dizajneri su je ubrzo prihvatili radi jedinstvene ljepote i stava.

Geena Rocero je osnivačica Gender Proud, medijske tvrtke koja objavljuje priče o transrodnoj zajednici i jednakosti. Počela se natjecati na natjecanjima ljepote u dobi od 15 godina, a na Ted Talku 2015. otkrila je javno da je transrodna. Također je postala poznata u trans modnoj zajednici zbog hrabrosti i otvorenosti.

Hunter Shafer je poznata glumica, znamo je iz Hunger Games te je jedna od najviše istaknutih ličnosti u svijetu trans mode. No, izjavila je više puta kako ju je 'spasio' Internet jer je na YouTubeu mogla gledati tranzicije osoba, piše Zestradar

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač