Lifestyle

Komentari 25

Advent u Zagrebu se širi, a ove će godine biti u znaku Orašara

Advent u Zagrebu se širi, a ove će godine biti u znaku Orašara

Ovogodišnji Advent u Zagrebu trajat će od 30. studenog do 7. siječnja 2020. Bit će novih lokacija poput one ispred Hrvatskog Narodnog Kazališta, a tunel Grič bit će uređen u znaku Orašara

Neka čarolija započne, slogan je ovogodišnjeg Adventa koji će na zagrebačkim ulicama službeno započeti 30. studenog, tradicionalnim paljenjem svijeće na Manduševcu. Dva dana prije početka, najavili su zagrijavanje.

'Lajtmotiv' Adventa bit će Orašar koji će biti postavljen na nekoliko lokacija na Gornjem i Donjem gradu - u tunelu Grič te u Oktogonu. Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, Martina Bienenfeld, najavila je kako će svi oni koji se putem aplikacije Zagreb Be There ulogiraju u blizinu skulpture osvojit će nagradu Turističke zajednice Grada Zagreba.

Osim Orašara, naglasak je i na ekološkoj osvještenosti pa će se tako pokušati smanjiti upotreba plastike. Po gradu će se postaviti i prijenosnici koji će olakšati pristup određenim lokacijama ljudima s invaliditetom.


Osim tradicionalnih lokacija poput Adventa na Zrinjevcu, Ledenog parka, Europskog parka, Tunela Grič, Božične bajke na Trgu Bana Jelačića, Fuliranja, Adventa na Zrinjevcu i ostalih, najavili su i nova mjesta na koja će se Advent proširiti.To su Filmski Advent na Tuškancu u sklopu kojeg će se u kinu Tuškanac prikazivati božićni filmovi za sve uzraste u 11 i 17 sati, Advent kod HNK gdje će se moći uživati u kulturnim događanjima na pozornici ispred kazališta. Novost je i prigodno uređenje prolaza Oktogon gdje će se održavati i koncerti.Po cijelom gradu najavili su 11 prigodnih glazbenih festivala - Adventske razglednice, Advent pod Lanterno, Večeri s Brahmsom, Adventfest u Katedrali, Advent Classic Fest...


Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatski povijesni muzej i Muzej grada Zagreba organiziraju prigodne izložbe i programe. Najavili su i koncert švedskog profesionalnog zbora na Adventu na Zrinjevcu i Maksimiru za blagdan sv. Lucije, 10. prosinca.Ponovno se vraća i Advent na Prekrižju u kojem će posjetitelji moći saznati sve o hrvatskim običajima, a otvoren je vikendom. Osim toga, ZET će uvesti i posebnu liniju samo za navedenu lokaciju.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci