Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Afroamerikanka odbila je nositi majmunoliku masku na reviji

Afroamerikanka odbila je nositi majmunoliku masku na reviji
1

Amy Leferve (25) sudjelovala je na reviji u sklopu nedavno održanog njujorškog tjedna mode, na predstavljanju radova studenata tamošnjeg modnog fakulteta Fashion Institute of Technology

VIDEO

Amy je trebala nositi kostim koji potpisuje nedavno diplomirani dizajner na FIT-u, Junkai Huang, a radilo se o velikim ušima i predimenzioniranim crvenim usnama. Ona je jedina odbila nositi sporne detalje, dok su ih druge djevojke ipak stavile na sebe, iako je bilo pritužbi od više njih, no organizatori su ih ignorirali.

FIT show

- Stajala sam tamo i doslovno se počela tresti – komentirala je Amy Leferve, koja se modelingom bavi godinama.

– Rekla sam osoblju da se osjećam jako neugodno s time na sebi i da smatram da su očigledno rasistički. Nikad se nisam prije toliko neugodno osjećala - ispričala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na koncu je na pistu izašla samo u haljini, bez spornih dodataka te nakon defilea ljutito otišla s mjesta događanja.

Fashion Institute of Technology je objavio da je autor Junkai Huang htio naglasiti ružne detalje na tijelu.

Jedan od studenata je istaknuo kako su više puta naglasili producentu Richardu Thornnu da su se modeli žalili na kostime, no on je ignorirao njihove komentare.

Junkai Huang

- Rekli smo mu da ona ne može nositi te detalje, a on je samo zaurlao u moju facu da neka se maknem i vratim svom poslu – komentirao je za The Post anonimno jedan od studenata FIT-a koji je sudjelovao na reviji. Za problematičan kostim saznao je i režiser revije, profesor FIT-a, Jonathan Kyle Farmer.

Revija se održavala u sklopu njujorškog tjedna mode povodom 75. godišnjice fakulteta Fashion Institute of Technology. Osnovan 1944. godine, fakultet koji je dio State University New Yorka, pohađa 7406 studenata.

Junkai Huang

- Ovaj program štiti studentsku slobodu izražavanja. Podržavamo njihovu osobnu kreativnu i unikatnu umjetnički estetiku kao dizajnera, čak i kad neki njihove ideje smatraju provokativnima. Činimo sve kako bi oni pronašli svoj kreativni identitet – istaknuo je predsjednik fakulteta Dr. Joyce F. Brown za The Post.

- No, usprkos tome, moja obveza je također da se pobrinem da ljudima nije neugodno te da se ne osjećaju uvrijeđeno. To je bitno ne samo meni osobno, već i radi fakulteta kao zajednice. Ovakve optužbe uzimamo vrlo ozbiljno, te ćemo istražiti slučaj i poduzeti neke korake - dodao je.

Svijet mode svjedočio je posljednjih godina nizu slučajeva koji su proglašeni rasističkim, a radilo se o velikim brendovima. Prošle godine kompanija Gucci objavila je ispriku radi predstavljanja crne kape koja prekriva čitavu glavu osim očiju, s našivenim velikim crvenim usnama. Gucci je pritom objavio da je htio prezentirati raznolikost. Neke slavne osobe, poput pjevača 50 cent i glumca Spike Leea, čak su pozvali na bojkot Guccijevih kreacija.

Krajem 2018. Prada je s polica povukla liniju dodataka inspiriranu smeđim likovima s ogromnim usnama.

H&M je imao sličan slučaj s hoodicama na kojima je bio nacrtan majmun, a prezentirali su ih na modelima afroameričkog porijekla. Ispod majmuna je pisalo: Najcool majmun u džungli.

Švedski high-street brend odmah je povukao sporni odjevni predmet iz prodaje.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:47
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru