Lifestyle

Komentari 0

Ako imate masnu kožu sklonu aknama: Isprobajte bentonit glinu koja čisti i detoksicira

Ako imate masnu kožu sklonu aknama: Isprobajte bentonit glinu koja čisti i detoksicira

Stoljećima se koristi kao tradicionalni lijek za dubinsko čišćenje jer sadrži minerale poput kalcija, magnezija i željeza. Nanosi se poput maske te skida mlakom vodom kad se sasuši i pretvori u 'koru'

Bentonit glina obiluje mineralima te se radi od vulkanskog pepela. Odlična je za masnu i kožu sklonu aknama, pošto ima sposobnost apsorbiranja viška ulja, komentirala je njujorška dermatologica Brooke Grant Jeffy.

Stoljećima se koristi kao tradicionalni lijek za detoksikaciju, jer sadrži minerale poput kalcija, magnezija i željeza.

POGLEDAJTE VIDEO: Zdenka Mihelj o dnevnim i noćnim kremama

- Osim smanjivanja pora, ova glina ima sposobnost privremenog zatezanja kože, a lice ostaje glatko - dodaje dermatologica, piše Byrdie.

Bentonit glina duboko detoksicira kožu, što znači da izvlači ne samo prljavštinu, već i višak sebuma. Prirodno je protuupalna i može pomoći u smirivanju upaljenih akni. Također se ponekad koristi za smirivanje dermatitisa, pa čak i pelenskog osipa.

Može imati učinke protiv starenja, jer minerali koje sadrži štite kožu od oštećenja slobodnih radikala izazvanih UV zračenjem.

Ovaj tip gline idealan je za matiranje kože, što je dobro i prije izlazaka ili važnih događanja. Nakon nje dobro je lice hidratizirati i nahraniti, a onda tek našminkati.

Najčitaniji članci