Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Ako koristite samo himalajsku sol, izvor joda potražite u ribi

Ako koristite samo himalajsku sol, izvor joda potražite u ribi

Himalajska sol je bogata mineralima pa je mnogi koriste u prehrani. No, ako ste potpuno izbacili klasičnu sol morate uzimati jod dodatno, kao dodatak prehrani ili iz algi

Himalajsku sol razlikujemo jer je krupnija te je ružičaste boje. Tu boju duguje udjelu željeza. Isto tako, ona sadrži čak 84 različita minerala poput kalija, kalcija, stroncija i molibdena.

POGLEDAJTE VIDEO (Berba soli u Stonu):

Pokretanje videa ...

Himalajska sol je dobra alternativa kuhinjskoj soli, osobito ako u svojoj prehrani pokušavate izbjegavati aditive. Inače, sol je glavni izvor joda u prehrani pa ako koristite himalajsku sol, dobro je pronaći i alternativni izvor joda. Možete ga uzimati kao dodatak prehrani, ali i nadoknaditi ga iz morskih algi ili ribe.

Terapija solju i trening pomažu Poljacima nakon dugog covida
Terapija solju i trening pomažu Poljacima nakon dugog covida

Kada organizmu nedostaje joda, često otiče tkivo na području vrata, jer je tamo štitnjača. Naime, ako u organizmu ponestane joda, štitnjača ne može proizvesti dovoljno hormona i tada dolazi do problema. Simptomi se mogu povući, ali dugotrajan nedostatak može trajno oštetiti štitnjaču. Himalajska sol se ne preporučuje trudnicama i dojiljama koje imaju veliku potrebu za jodom.