Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
100 komentara

Ako mislite da je muškarcima bitna veličina grudi, u krivu ste

Muški rod je oduvijek bio i ostao fasciniran grudima, a žene u želji da se svide potencijalnim partnerima često se zapitaju kakve grudi zapravo privlače muškarce? Imamo odgovor...

Foto: Dreamstime
100 komentara

Fascinacija heteroseksualnih muškaraca ženskim grudima nastala je zahvaljujući oksitocinu koji se otpušta tijekom dojenja. Isti taj hormon stvara evolucijski nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde znanstvenici i autori knjige "Kemija između nas", Larry Young i Brian Alexander.

- Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu - rekao je Young.

Sa znanstvenog stajališta, žene su jedini ženski sisavci čije se grudi povećaju u pubertetu, a također smo jedina vrsta u kojoj mužjaci miluju, masiraju i oralno stimuliraju grudi tijekom predigre i seksa.

Najprivlačnija verzija

No koje su to grudi koje su muškarcima najprivlačnije - pitanje je na koje su u posljednjoj studiji odgovorili znanstvenici s praškog Charles Sveučilišta. Naime, oni su ustanovili da se kroz razne kulture provlači jedna morfologija grudi koja je muškarcima najprimamljivija. 

Foto: Dreamstime

Odgovor se ne krije u veličini, odnosno muškarci diljem svijeta (uključujući Brazil, Kamerun, Češku, Namibiju i druge zemlje) gledajući slike golih ženskih grudi kao najprivlačnije su odabrali one srednje veličine - otprilike veličine trojke. No ono što se nametnulo kao važniji faktor od veličine bila je čvrstoća tkiva, odnosno većinom su birali grudi koje im izgledaju "prpošnije" i čvršće, postavljene visoko na prsnom košu, odnosno da još "stoje u zraku".

Takve grudi svakako su simbol plodnosti jer podsjećaju na mladenački izgled, uz koji dolazi i veća plodnost, objasnili su znanstvenici navodeći primjer kako bi prosječan muškarac, da bira samo po grudima, radije odabrao nekog poput Jennifer Lawrence nego Kim Kardashian (čak i da su joj grudi prirodne).

KAKVE SU VAŠE? Na svijetu postoji osam tipova bradavica i čak 7 oblika grudi

Zašto baš grudi?

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Stimulacija grudi i bradavica povećat će seksualno uzbuđenje kod 82 posto žena, a 60 posto žena tražit će od svog partnera da im dodiruje grudi, pokazala je nedavna studija Sveučilišta Sheffield. Milijuni umjetničkih dijela stvaranih proteklih 100 tisuća godina, kao i uspjeh magazina kao što je Playboy očiti su dokaz da su muškarci ekstremno orijentirani na grudi. Ipak, ta privlačnost ne dolazi iz odgoja, već je duboko usađena u naš mozak na razini nagona, objašnjavaju znanstvenici.

ISPOVIJEST Ovisna o seksu: Sponzoruša je i nema namjeru s tim prekinuti

Jedna od teorija koja objašnjava privlačnost grudi je ona evolucijsko-biološka po kojoj pune grudi, sastavljene većim dijelom od masnoća, signaliziraju muškarcu da je žena dobrog zdravlja i sposobna roditi i odgajati djecu.

Druga hipoteza govori kako seks većine primata izgleda tako da mužjak ulazi "odostraga", a u tom smislu opsesija grudima povezuje se s njihovim oblikom, koji podsjeća na stražnjicu. Ljudi su među rijetkim životinjskim vrstama koji ljubav vode "licem u lice", gledajući u oči partneru, s čime grudi dolaze u prvi, odnosno drugi plan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message