Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

I kod pranja posuđa na ruke je dobro držati se nekih pravila

Ako perete suđe na ruke, držite se pravilnog redoslijeda kako bi ono na kraju bilo blistavo čisto

Želite li biti sigurni da je vaše posuđe čisto i da ste skinuli s njega sve ostatke hrane i bakterije, nije svejedno u kakvoj ga vodi i kojim redoslijedom perete, tvrde stručnjaci

VIDEO

Kad je cijela obitelj kod kuće, stalno ima posuđa i pribora za jelo koji u sudoperu čekaju na pranje. No, ako vam se nakon ručnog pranja zna dogoditi da posuđe ili pribor za jelo izgledaju kao da nisu oprano, moguće je da radite neku grešku, upozoravaju na portalu Good Housekeeping.

Pogledajte video: Kako pravilno prati posuđe 

Pokretanje videa...

Kako pravilno prati suđe 00:52

,

Postoje neka pravila koja treba imati na umu i kod tog naizgled jednostavnog posla. Stručnjaci su podijelili pet savjeta kako biste došli do blistavo čistih tanjura i čaša, a jedan od prvih preduvjeta su - kvalitetne rukavice.

Nije stvar samo u tome da trebate zaštititi nokte i ruke, nego da biste dobro oprali masnije komade posuđa trebate koristiti vodu na što višoj temperaturi, a to može biti vrlo neugodno, pa i štetno za kožu ruku, ako nemate rukavice. 

Nemojte štedjeti na temperaturi vode, jer bakterije mogu opstati na hladnijoj temperaturi. Zato je upravo vruća voda jedan od preduvjeta da posuđe bude blistavo oprano, prenosi The Sun. 

Ako suđe perete u začepljenom sudoperu, najprije odstranite višak hrane kako bi voda u kojoj ih perete bila što čišća.

Podjednako je važna i čista spužvica, jer krpe i spužvice mogu pokupiti bakterije koje ćete tako samo razmazivati po posuđu. Dobro ih je također prati u vrućoj vodi.

Imajte na umu da ne možete za svo suđe koristiti iste spužve ili četkice. Naime,  oštre četke i spužvice mogu biti korisne da se riješite masnoće ili zagorene hrane s dna lonca, no osjetljivo posuđe mogu oštetiti. Zato za tavice i lonce koristite mekanije spužvice, kako biste ih zaštitili i produljili im vijek trajanja. 

I, na kraju, ali ne manje važno: Perite stvari određenim redoslijedom, počevši od čaša i manjih zdjelica, tako da završite na velikim posudama za pečenje. 

Dakle, nakon što operete čaše, šalice i manje zdjelice i tanjuriće, operite velike tanjure za jelo, pa onda i pribor za jelo, a tek na kraju lim za pečenje i posuđe u kojem poslužujete hranu.  Ako je voda u kojoj perete posuđe u međuvremenu postala premasna, zamijenite ju čistom, kako biste bolje oprali ostatak posuđa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima