Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Ako ste se privremeno razdvojili od partnera ovih 5 savjeta će vam pomoći da obnovite vezu

Ako ste se privremeno razdvojili od partnera ovih 5 savjeta će vam pomoći da obnovite vezu
1

Za početak, morate shvatiti da je svaki sukob u vezi dobrodošao. Zašto? To je prilika za rast i za zrelost kako biste mogli cvjetati, proširiti horizonte i napredovati

VIDEO

Ako ste se vi i vaš partner odlučili razdvojiti na neko vrijeme radi popravljanja problema u vezi, trebate znati jedno: Ako ne radite zajedno na tim problemima, nemojte očekivati ​​promjene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:01

Nakon određenog vremena, kada odlučite da je vrijeme da opet budete skupa, ukoliko niste napravili promjene u vašoj vezi, vaša veza će biti ista kao i prije. Razdvajanje je u dosta situacija samo razdvajanje, ono ne uključuje iscjeljivanje.

Od jednog i od drugog partnera se traži predanost i da daju cijelog sebe. Primjerice, ako samo jedna osoba u vezi daje cijelog sebe, a za ovu drugu je 'gotovo' ili ne zna što želi i kako nastaviti, vjerujte, nema potrebe da se vraćate na staro Za ljubav je potrebno uvijek dvoje.

Za početak, morate shvatiti da je svaki sukob u vezi dobrodošao. Zašto? To je prilika za rast i za zrelost kako biste mogli cvjetati, proširiti horizonte i napredovati.

Sukobi su dio svakog odnosa i potpuno su normalni, baš kao što je prehlada dio ljudskog iskustva. Način na koji pristupate i funkcionirate u vezi može pomaknuti odnos prema naprijed i obnoviti vašu vezu.

Evo 5 savjeta za ponovno ujedinjenje para nakon privremenog prekida:

1. Potražite stručnu pomoć

Privremeni prekid i razdvajanje može pružiti drugačiju perspektivu. 

Naučiti pregovarati o razlikama i razumjeti njihovo podrijetlo zahtijeva kvalificiranog stručnjaka koji vam može pomoći u ponovnom povezivanju. Ako ne znate kako bi sami riješili problem, stručne osobe imaju sve vještine koje su potrebne parovima u krizi.

Važno je odabrati terapeuta koji je visoko obučen i iskusan. Za to su potrebna istraživanja, vrijeme i trud.

Grown up daughter and elderly mother having difference of opinion

Što više vremena uložite u potragu za pravim terapeutom, to će vaš rezultat biti uspješniji. Preporuke potražite od onih koji su postigli uspjeh sa svojom terapijom. 

Trebate odabrati nekoga s pravim iskustvom i dobrim recenzijama. Isto je s načinom na koji ste odabrali svog stomatologa, liječnika ili financijskog savjetnika.

Zapamtite: Savjetovanje za parove je jeftinije od razvoda!

2. Budite strpljivi

Baš kao što je bilo potrebno vrijeme da se vaši odnosi pogoršaju, tako je potrebno i vrijeme za 'čišćenje' prostora u kojem oboje živite. Cilj je stvoriti i održati prostor kakav je bio nekada kada ste tek krenuli.

Sjećate se kako biste gledali jedno u drugo otvorenog srca i toplih očiju, željni osjećaja i dodira?

Što je pošlo po zlu? Kako ste prešli iz raja u pakao?

Vjerojatno niste ni primijetili ili se sjetili koraka koji su vas izveli na pogrešan put. To nije bio nagli prijelaz. S vremenom ste se razdvojili zbog određenih stvari, nadajući se da će razdvajanje vratiti izgubljeni raj.

Probajte otkriti kada je sve krenulo po zlo i razmisliti o tome kako biste sve te stvari promijenili, kako biste sad postupali u vezi i vidite ima li budućnosti za dalje.

3. Budite znatiželjni

Sjećate li se kad ste bili samo dijete širokog osmijeha? Sjećate li se kako vas je svijet fascinirao? Sjećate li se kada ste prvi put probali pizzu?

To je vrsta znatiželje i čuda koja vam je sada potrebna. Vašoj vezi morate pristupiti s istim osjećajem znatiželje i čuđenja. Izazov je gledati kako se složeni slojevi vašeg odnosa razvijaju..

Osjećaj čuđenja pojavit će se kada oboje vidite drugačije 'lice svog partnera' i prvi put, ponovno, naučite njihov jezik i naučite ih gledati novim očima.

4. Budite otvoreni, iskreni i prisutni

Često je naš prirodni odgovor korištenje obrambenih mehanizama koje smo naučili iz prošlih iskustava.

Svi znamo da je iskrenost najbolja politika.

Da biste mogli ne braniti svoje ponašanje izvinjavajući se ili okrivljavajući nekoga ili nešto treće, potrebna je zrelost, hrabrost i pažljivost.

Kao odrasli, previše lako upadamo u stare navike koje nam više ne služe u odnosima. Otvorenost za trajne mogućnosti dio je odrastanja. Ostati zaglavljeni u starim navikama, idejama i uvjerenjima samo nas čini tvrdoglavima i zatvorenima.

Ova ponašanja narušavaju zdrave, zrele odnose. Otvorenost omogućava osobni rast i razvoj.

Naučite kako slušati i razumjeti partnera bez izazivanja. To vam može pružiti perspektivu druge osobe, što potiče intimnost.

Većina parova ne zna kako biti prisutan već su u 90 posto vremena odsutni u vezi. Kad naučite 'umijeće prisutnosti', komunikacija je moguća.

Mnogo parova ne zna učinkovito komunicirati. Za njih je važnije da budu u pravu, nego da budu sretni. Ono što je isto vrlo bitno kod prisutnosti oba partnera, a može se vježbati kod kuće ili bilo gdje, je pogled oči u oči. Prvo gledajte jedan drugom u oči, nemojte komunicirati. Otvorite srce i dušu, fokusirajte se na suštinu svog partnera i osjetite kolika je vaša ljubav. Tako ćete otkriti je li vaša ljubav još jaka ili više nije kao prije.

5. Naučite nove principe i rituale kako biste održali svoju vezu

Nakon što par nauči umijeće prisutnosti, prelazi na nove principe i rituale kako bi se razumjeli na najdubljoj razini intimnosti. To se očituje u empatiji, nečemu što je davno zaboravljeno nakon što se veza počela raspadati.

Postati empatični jedni prema drugima omogućuje suosjećanje i razumijevanje zašto su stvari takve kakve jesu. Nema krivice ili presude - samo prihvaćanje.

Naša iskustva iz ranog djetinjstva oblikuju naša uvjerenja i ponašanja. Empatija odlaže kritiku i prosuđivanje, stvarajući sigurnu privrženost.

Većina problema koji onečišćuju prostor nastaju zbog prošlih rana koje se nesvjesno nose u novi odnos, piše Your Tango.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Mama otkrila trik kako čisti WC od kamenca: 'Stavim malo ovog praha i ujutro samo isperem'
VRIJEDI PROBATI

Mama otkrila trik kako čisti WC od kamenca: 'Stavim malo ovog praha i ujutro samo isperem'

Koristim limunsku kiselinu koja odlično uklanja kamenac i tvrdokorne mrlje. Prije spavanja, kad više nitko ne ide na WC, u školjku ubacim 50 grama limunske kiseline, otkrila je Australka
Kći Jadrana Lazića o dijagnozi raka: Obitelj me spašava
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Kći Jadrana Lazića o dijagnozi raka: Obitelj me spašava

Nakon šoka i strašne dijagnoze, rak je bio u četvrtom stadiju, Tamara Lazić Strugar (43) bori se za život. Suprug i dvoje djece daju joj najviše snage