Obavijesti

Lifestyle

Komentari 86

Ako učinite samo dio od ovih stvari bit ćete sretniji u životu

Ako učinite samo dio od ovih stvari bit ćete sretniji u životu
1

Dok umjereno ispijanje vina, vođenje ljubavi i šetuckanje blagotvorno djeluju na srce, odlazak na frizuru pravi je izbor za brzinsko podizanje samopouzdanja, kaže slavni Oz

VIDEO

Možete li napraviti nešto za sebe da se osjećate bolje i izgledate mlađe ugađajući si nečim što je naizgled grešno?
Možete, kaže dr. Mehmet Oz i poziva vas da u 2017. budete i malo zločesti za svoje dobro.

Prije svega, pronađite više vremena za vođenje ljubavi.

- Seks pojačava cirkulaciju što vam daje sjajniji ten, dovodi kisik i hranjive tvari do kože pa ona ostaje zategnutija, s manje bora te hrani i kosu pa je vlas deblja, čvršća i zdravija. Osim toga, istodobno se stres povlači i nema ga satima, pa čak i danima nakon odnosa. Žene koje se seksaju jedanput na tjedan izgledaju od dvije do osam godina mlađe - ističe dr. Oz te dodaje kako “uživaju” i arterije jer se smanjuje rizik od bolesti srca, raka i depresije.

Na popisu blagodati užitaka je i umjereno ispijanje vina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


- Popijte piće svaku večer jer će čaša vina povećati vjerojatnost da doživite duboku starost i izbjegnete bolesti srca. Samo jedno piće na dan zdravo je za srce i povećava razine dobrog kolesterola za oko 12 posto. Tako umjeren unos alkohola smanjuje rizik od zgrušavanja krvi jer je razrijeđuje i smanjuje djelovanje proteina koji potiču stvaranje krvnih ugrušaka. Slavni liječnik savjetuje da što češće pronađete vremena i za dugačke šetnje. Osim što vam hodanje pomaže da se približite brojci od 10.000 koraka na dan koji znače zdravlje, duge šetnje jednako su blagotvorne jer spadaju u kategoriju vrijeme za sebe.


- Odvajanje od stresa daje prigodu da uzmemo stanku od napetosti - kaže Oz.

Također, svaki tjedan isplanirajte izlazak ili večer koju ćete posvetiti prijateljima. Održavanje bliskih odnosa ključ je zdravlja i sreće. Vaši prijatelji i obitelj pružit će vam razumijevanje i podršku koji se ne mogu dobiti nigdje drugdje.


A ako ste u braku ili ozbiljnoj vezi, posebno je važno izboriti se za vrijeme da biste ojačali svoju vezu, pojašnjava dr. Oz.

Jedite tamnu čokoladu za desert, još jedan savjet poznatog televizijskog liječnika. Ako ćete pojesti desert, neka to bude nešto ukusno i dobro za vas.

- Tamna čokolada - to jest ona s najmanje 70 posto kakaa te bez dodanog šećera i bez mliječne masti - golema je blagodat. Podržava cirkulaciju, a to je dobro za kožu i kosu (i srce, naravno!). Također je puna antioksidansa flavanola koji se bore protiv oštećenja od sunca i bora – ističe dr. Oz.

A kako biste doista uživali, a pritom učinili nešto dobro za svoje zdravlje - dogovorite masažu jer ona nije samo nešto što odabiremo u posebnim prigodama. Masaža donosi mjerljive biološke učinke, uključujući smanjenje hormona povezanih s krvnim tlakom i zadržavanje vode te ojačanja imunološkog sustava.

Ako vam je samopouzdanje ponekad krhko ili se jednostavno ne osjećate dobro - našminkajte se i uredite kosu ili se prepustite rukama vizažista i frizera. Oni će prikriti sitne nesavršenosti na vašem licu te odgovarajućom frizurom istaknuti vašu prirodnu ljepotu, a vi ćete se instantno oraspoložiti.

Couple Sleeping Together In Bed

I više spavajte te češće drijemajte. Idealna količina sna je od šest i pol do osam sati noću. Bez obzira na vama optimalan broj, potrudite se da provedete toliko sati u krevetu. I ugasite televizor, tablet ili mobitel. Dobra higijena spavanja više je od samih sati koje prospavate. Drijemanje 20 minuta tijekom dana pak dokazano će vam podići energiju. A kad se probudite - skačite po krevetu. Prepustite se i omogućite tijelu da se protrese. Izvođenje sretnih kretnji podiže raspoloženje i daje svjetliji pogled na budućnost. Pobijedite tugu plesom i ne štedite se.

Šetnje služe za opuštanje i pročišćavanje

Dr. Oz poručuje nam da budemo svjesni svoje okoline i da prije izlaska u prirodu ostavimo sve što nas muči, pa i spravice, poput mobitela i slušalica, koje nas mogu omesti u tome da potpuno doživimo promjene u prirodi. Promotrite krajolik, osjetite mirise u zraku, vjetar na koži, osluhnite šum vjetra... To isceljuje, opušta i pročišćuje um, napominje Oz.

Plavo svjetlo s mobitela narušava san

Držite tehnologije podalje od spavaće sobe - svjetla spravica mogu vas razbuditi čak i nakon što ih isključite. Dokazano je da se ljudi koji u spavaćoj sobi imaju uređaje koji rade na stand-by modu nikad potpuno ne odmore i da je plavo svjetlo izrazito štetno. Spavaća je soba za spavanje i seks, poručuje slavni liječnik Oz.

Zelena i plava trenutačno podižu raspoloženje i djeluju na krvni tlak

Prebojite sobu i unesite malo boje u prostorije. Iako se to ne čini kao savjet za bolje zdravlje, dr. Oz objašnjava da boje koje nas okružuju mogu promijeniti naše raspoloženje. Isprobajte nijanse iz plavo-zelene palete. Plava djeluje smirujuće i može pomoći u sniženju krvnog tlaka, a zelena je prikaz prirode i opušta te poboljšava raspoloženje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam