Lifestyle

Komentari 12

Ako vam dijete nestane dok ste na javnom mjestu nije dovoljno samo ga zvati imenom i tražiti

Ako vam dijete nestane dok ste na javnom mjestu nije dovoljno samo ga zvati imenom i tražiti

Jess je preživjela situaciju u kojoj je na javnom mjestu izgubila dijete, pa je na društvenim mrežama objasnila što učiniti kako biste što prije pronašli svog mališana

Najgora noćna mora svakog roditelja je da na javnom mjestu izgubi dijete, ili još gore, da ga netko otme. Ako izgubite iz vida svoje najmlađe, čak i na nekoliko sekundi, to može biti zastrašujuće.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za bezbrižan odmor na plaži

Mnogi će roditelji to doživjeti makar jedanput u životu, no jedna mama je na TikToku podijelila savjete koji će vam u takvim situacijama olakšati i ubrzati potragu, a možda i prevagnuti u trenucima kada je riječ o životu i smrti, piše Mirror.

- Ako vam dijete ikad nestane na javnom mjestu, imajte na umu da se to može dogoditi i najboljim roditeljima - započinje mama Jess svoj video.

- Ako ste u zabavnom parku, ZOO vrtu, trgovačkom centru, bilo gdje, i osvrnete se te ustanovite da više ne vidite svoje dijete, želite ih što glasnije početi tražiti. Nemojte ih tražiti tiho - nastavlja ona objašnjavajući kako je u toj situaciji dobro glasno izvikivati djetetov opis.

- To će zvučati ovako: Tražim dječaka u dobi od pet godina, kratke međe kose, smeđih očiju, bijelac, nosi crvenu majicu Nike i crne kratke hlače. I to ćete ponavljati bez prestanka dok ga tražite - savjetuje Jess.

- Time ste stvorili mogućnost da će ljudi oko vas tražiti vaše dijete po opisu, a neće gledati u vas dok unezvijereno tražite. U najboljem slučaju netko će pronaći dijete i vratiti vam ga - nastavila je Jess.

Ipak, ako je riječ o gorem scenariju i netko upravo odlazi sa vašim djetetom u rukama, vrlo je vjerojatno da će pustiti mališana jer ne želi privlačiti pažnju sa sebe.

- Možda ćete se osjećati blesavo dok to radite, no imajte na umu da je bolje osjećati nelagodu nego žaliti - zaključila je ona kazavši da možda nije riječ o prirodnom instinktu, no svakako je dobro poslušati njezin savjet.

Najčitaniji članci