Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Ako želite sretan brak morate prihvatiti ovih pet teških istina

Ako želite sretan brak morate prihvatiti ovih pet teških istina
1

Ideja da je za dobar i dugotrajan brak potrebna samo ljubav je zamka. U većini slučajeva brak propada zbog neusklađenih vrijednosti i mišljenja. Ako toga izostaje, ne možete pronaći zajednički jezik

VIDEO

Kako ne bi došlo do razočaranja, prema bračnoj savjetnici Lauri Miolli prije braka se treba suočiti s pet istinitih tvrdnji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:21

1. Brak je ugovor

Brak je pravni ugovor, ništa više i ništa manje. Obvezuje dvoje ljudi u smislu pravnog statusa i imovine. Povijesno i tradicionalno gledano, bračni ugovori bili su ekonomskog karaktera. Imovina žene prenosila se na muškarca te je žena postajala pravno vlasništvo i odgovornost mladoženje, zbog čega je mladenka tradicionalno uzimala prezime mladoženje. 

- Sve te stare običaje mnogi znaju i smatraju da to danas nije relevantno, no bolje je pitanje zašto su te tradicije i danas prisutne na proslavama vjenčanja - tvrdi Laura.

Sad woman being comforted by her partner in bed

2. Brak ima tamnu povijest

- Od barbika s 'idealnim' proporcijama, princeza iz animiranih filmova do modela u ženskim časopisima, serviraju nam se vjerovanja da su naša tijela vrjednija od uma - kaže terapeutkinja te dodaje da je zbog toga ženama važno što drugi misle o njima. Sve te socijalne poruke obezvrjeđuju njihovo postojanje. 

Šalje se poruka da je ženama potreban muškarac koji će ih voljeti, oženiti i zaštititi. 

- To sve održava takva mišljenja u društvu. Rezultat su nejednake plaće, mišljenje da žena više mora raditi kućanske poslove od muškarca i slično - kaže.

3. Za brak je potrebno puno više od ljubavi 

Ideja da je za dobar i dugotrajan brak sve što trebate ljubav, je zamka. U većini slučajeva brak propada zbog neusklađenih vrijednosti i mišljenja. Ako toga izostaje, ne možete pronaći zajednički jezik i postići zajedničke ciljeve.

Ljubav je važna, ali pravi recept za uspješan brak je predanost, uvažavanje, povjerenje, poštovanje i privlačnost. Oba partnera te vrijednosti trebaju promicati, jednako i svaki dan.

- Naraštajima koji dolaze treba prestati prodavati mit da je ljubav istinska osnova braka - kaže.

4. U braku ne postoji pola-pola

Još od feminističkih pokreta govori se da su žene jednake muškarcima te da mogu imati sve: djecu, dom, obitelj i karijeru. Nažalost, svijet još uvijek ne funkcionira tako - kaže Laura. 

Od žena se sada očekuje da imaju profesionalnu karijeru, da imaju djecu, odgajaju ih i da vode brigu o kućanskim poslovima. Na kraju, svi misle da muškarci i žene ulažu podjednako truda u odnos, no to se najčešće ne događa.

Ovi neće dugo: Odalamio mladu nakon prvih 15 minuta braka!
Ovi neće dugo: Odalamio mladu nakon prvih 15 minuta braka!

5. Dosljednost u obećanjima važnija je do braka

Odnosi dobro funkcioniraju ako su prisutne zajedničke vrijednosti i predanost. Ono što su si supružnici obećali prije stupanja u brak, treba svaki dan održavati. Posvećenost bračnom partneru je istinska demonstracija ljubavi. I nažalost, često izostaje, piše YourTango.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku