Lifestyle

Komentari 0

Alice Walton najbogatija žena svijeta prema Forbesovoj listi

Alice Walton najbogatija žena svijeta prema Forbesovoj listi

Bogata nasljednica kompanije Walmart nije se posvetila obiteljskom poslu kao njezina braća, već je osnovala banku, a inače je velika ljubiteljica umjetnosti i rado kupuje umjetnička djela

Alice Walton opet je najbogatija žena na svijetu, nakon što je 2020. na ljestvici časopisa Forbes, 'pala' na drugo mjesto. Na kratko ju je bila pretekla nasljednica L'Oréala, Francoise Bettencourt Meyers. Walton je od prošle godine uvećala bogatstvo za 23 posto i sada je njezina procijenjena neto vrijednost oko 54,4 milijarde dolara. Kako živi u Teksasu, ujedno je i najbogatija stanovnica te američke države.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Inače, troje nasljednika Walmarta - Rob Walton, Jim Walton i Alice Walton - ukupno imaju više od 163 milijarde dolara. To je oko 87 milijardi dolara više od druge najbogatije obitelji u Americi, obitelji Kochsa, pokazuju podaci Forbesa. Unatoč velikom bogatstvu i činjenici da im to omogućava status zvijezda, njihov privatni život uglavnom je privatni i ne zna se puno o tome kako troše svoj novac, piše Bussines Insider.

Za razliku od braće Jima i Roba, Alice se nikada nije 'miješala' u upravljanje korporacijom Walmart. Vrlo je kratko radila u obiteljskoj tvrtki, a onda ju je put odveo u financijske vode. Još 1988. godine osnovala je investicijsku banku Llam Company i od tada je u financijskom sektoru.

Poznato je i da 70-godišnja nasljednica troši dio svoga bogatstva na umjetnička djela, pa je tako nedavno dala čak 44 milijuna dolara za sliku umjetnice Georgiae O'Keefe. Bila je to najskuplja slika koja je ikad bila u prodaji, a nalazi se u muzeju koji je otvoren upravo zahvaljujući fondaciji koju je osnovala Alice Walton. Otvoren je 2011. godine, u Bentonvilleu u Arkansasu. Alice se u  umjetnost se zaljubila još za vrijeme studija, a prvu je 'sliku', neku Picassovu reprodukciju, kupila sa 20 godina i u jednom se intervjuu prisjetila da ju je platila - 2 dolara. 

Zanimljivo je da Waltonova posjeduje i dva ranča u Teksasu, gdje uzgaja konje i vrlo je aktivna u uzgajačkim društvima. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Korona virus: Kako testirati 1 od simptoma - gubitak njuha

POGLEDAJTE VIDEO Željko Bebek: #ZAJEDNO24SATA

Najčitaniji članci