Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Amazon postaje veliki modni igrač: Vogue postaje partner

Amazon postaje veliki modni igrač: Vogue postaje partner
1

Jeff Bezos američkoj modnoj sceni, koja se nalazi u krizi, daje ruku kako bi se izvukla iz trenutne "depresije", svemu kumuje Anna Wintour, no kritičari i modni znalci nisu baš sretni razvojem situacije

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 top ljetnih suknji: Fluidne kreacije sada i u boji sladoleda

Partnerstvo, nazvano "Common Threads: Vogue x Amazon Fashion", pomaže brendovima kojima je usred pandemije poslovanje ugroženo. Neki od brendova već su u prodaji, na jednoj od najpoznatijih shopping platformi koja prodaje apsolutno sve, pa se tako na Amazonu mogu kupiti kreacije brendova 3.1 Phillip Lim, Derek Lam 10 Crosby i Tabitha Simmons. No, broj imena uskoro će se povećati, javlja Business Insider.

Partnerstvo očito dodatno učvršćuje Amazonovu prisutnost u svijetu mode, koju Jeff Bezos intenzivno gradi posljednje tri godine.    No, neki modni urednici, pisci i kritičari ne misle da je to dobra ideja i brinu o tome što to znači za budućnost industrije.

POGLEDAJTE VIDEO: Staroj majci napravio dućan u kući

Pokretanje videa...

01:16



Amazon, Vogue i Council of Fashion Designers of America zajednički rade na digitalnoj platformi koja će kupcima omogućiti dostupnost luksuznih brendova, izvještava Vanessa Friedman iz New York Timesa.

Kritičan trend: Prozirne hit krojeve lako je nositi - slojevito
Kritičan trend: Prozirne hit krojeve lako je nositi - slojevito

- Oduševljeno najavljujem partnerstvo i želim zahvaliti Amazon Fashionu, ne samo na velikodušnoj podršci, već i brzoj suradnji, kako bi se pomoglo američkim dizajnerima pogođenim pandemijom. Iako ne postoji jedno jednostavno rješenje za našu industriju, koja je toliko snažno pogođena, vjerujem da je ovo važan korak u pravom smjeru - izjavila je Anna Wintour.

Ovaj je poslovni dogovor mnoge šokirao, jer su brojni luksuzni dizajneri dugo izbjegavali Amazon. Naime, nisu htjeli biti prisutni u dućanu "za sve", ali i na platformi koja ujedno prodaje njihove kopije.

Istina, Net-a-Porter jedna je od platformi gdje bi sve moglo elegantno zaživjeti, no oni su morali zatvoriti svoja skladišta. Tako je Amazon postao kralj prodaje svega i svačega, a sada mu se, čini se, smiješi i vladavina na modnoj sceni.

Odjeća se uopće ne vidi! Žene zgrožene Zarinim modelima
Odjeća se uopće ne vidi!  Žene zgrožene Zarinim modelima

Inicijativa Voguea i CFDA, "Common Threads", skupila je već četiri milijuna dolara za pomoć dizajnerima. Amazon istovremeno daje oko oko 3 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava kako bi pomogao industriji.

- Amazon stvarno postaje lider na modnoj sceni kroz ovakve inicijative, no smatram da će se to promijeniti - komentirao je dizajner Jason Altuzarra za Business Insider.

Modni urednici, kritičari i pisci kritizirali su ovu poslovnu odluku na Twitteru i izrazili prezir prema partnerstvu u Amazonu.

Francuski modni novinar Pierre M'Pelé, poznat kao Pam Boy na Twitteru, izrazio je da je 'partnerstvo način Jeffa Bezosa da kaže da snobovskom svijetu luksuza kaže da ima više novca od njih'.

U međuvremenu, Tyler McCall, glavna urednica digitalnog modnog izdanja Fashionista, izjavila je da je trenutno 'rad u modi kao da si na Titanicu koji tone, no svi se lijepo odijevaju jer su to naprosto uvijek radili'.

Zatim je istaknula kako je partnerstvo između Amazona i Voguea loše za modu, a da je CFDA "previše u krevetu s Vogueom".

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 top ljetnih suknji: Fluidne kreacije sada i u boji sladoleda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa