Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

André Leon Talley bio je Vogue legenda: Njegova privatna modna kolekcija ide na aukciju

André Leon Talley bio je Vogue legenda: Njegova privatna modna kolekcija ide na aukciju

Umro je prije točno godinu dana te je bio poznati kolekcionar posebnih i po mjeri rađenih komada. Obilježio je eru modnih magazina te posjedovao jednu od najimpresivnijih privatnih kolekcija

VIDEO

Slavna kuća Christie's najavila je aukciju haljina, nakita i detalja čiji je vlasnik bio André Leon Talley, koju zasigurno iščekuju modni znalci diljem svijeta. Najavljena dražba uživo je 15. veljače 2023.

Dugogodišnji urednik i umjetnički direktor američkog izdanja magazina Vogue jedna je od ikona stila te je radio s najvećim dizajnerima današnjice. Njegov stil bio je specifičan po plaštevima i velikim odijelima, njegova je silueta bila impresivna.

POGLEDAJTE VIDEO: Kralj pletiva

Pokretanje videa...

Igor Galaš VIDEO

Prihod od obje aukcije namijenjen je Abesinskoj baptističkoj crkvi u New Yorku, mjestu Talleyjevog pogreba prošlog siječnja, i Misionarskoj baptističkoj crkvi Mt. Sinai u njegovom rodnom gradu Durhamu u državi Sjeverna Karolina.

Talleyjeva izvrsna karijera kao urednika i kreativca u Vogueu omogućila mu je da dođe do često ekskluzivnih kreacija koje nisu bile nikad u prodaji. Radio je rame uz rame s Annom Wintour i Dianom Vreeland te bio prijatelj s Karlom Lagerfeldom, Dianom Von Fürstenberg i Miucciom Pradom, objavila je aukcijska kuća Christie's.

Njegova privatna kolekcija uključuje stvari koje će zasigurno probuditi veliki interes modnih kolekcionara diljem svijeta - među njima su Hermès bicikl, sat Jacob & Co. optočen dijamantima i Louis Vuitton torba s njegovim monogramom. 

Nezaobilazni su, naravno, i kaftani, pelerine te duge, drapirane haljine Chanela, Guccija i Toma Forda. Tu je i ilustracija Talleyja Giannija Versacea, dvije predimenzionirane Hermès Hac Birkinice i njegov kultni ciglastocrveni 'kaput s vrećom za spavanje' Norme Kamali - Talley ga je nosio u svojoj UGG kampanji te u dokumentarcu 'The Gospel Among prema Andréu'.

- Od Louis Vuitton kofera s monogramom do kaftana Toma Forda po narudžbi, svaka kreacija ima posebno značenje te simbolizira njegovu izvanrednu osobnost i naslijeđe koji nas i dalje inspiriraju - izjavila je Elizabeth Seigel, voditeljica kolekcija kuće Christie's.

Prema nedavnom izvješću, očekuje se da će aukcija postići više od milijun eura, no kako to obično ide s očekivanjima, finalna cifra vjerojatno će biti viša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'