Ovu školsku godinu na vaše će mališane paziti anđeli čuvari | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ovu školsku godinu na vaše će mališane paziti anđeli čuvari

Ovu školsku godinu na vaše će mališane paziti anđeli čuvari
1

Anđele, čuvaru mili, svojom snagom me zakrili, početak je omiljene molitve. Ispisana je na privjesku anđela koji će čuvati vašeg mališana tijekom škole

Ova školska godina započinje s anđelima. I to crvenima i plavima. Crvenima za djevojčice, plavima za dječake. Ideja je to Zadruge Pontes Salutis, koja je uz Večernji list i 24sata ponudila "đačke anđele" u obliku privjesaka i  "anđeoskih informativki".

- Kršćani vjeruju u anđele, odnosno da svatko ima svoga anđela čuvara, pa smo to odlučili približiti školskoj djeci i to upravo na početku školske godine. Privjesak s anđelom mogu zakačiti za torbu ili staviti na ključeve stana ili školskog ormarića, a u informativka je ilustrirana simpatičnim anđelima s porukama te mogu u njoj napisati i ime svoga anđela čuvara - kaže Dario Tepeš, voditelj Zadruge Pontes Salutis (Mostovi spasa).

- Zadrugu Pontes Salutis pokrenula je skupina članova i prijatelja Zajednice Cenacolo kako bi dala konkretnu potporu mladima koji nailaze na poteškoće pri zapošljavanju, a pogotovo onima koji su u podređenom položaju na tržištu rada. U ovu skupinu ulazi i veliki broj mladih koji su završili uspješno put u Zajednici Cenacolo i uz pomoć Zadruge ulaze u proces resocijalizacije i povratka u normalni društveni život - kaže Tepeš i dodaje kako je prvi konkretan potez zadruge bilo osnivanje keramičke radionice za izradu suvenira. 

- Ona uz stalnozaposlene ima i nekoliko slobodnih radnih mjesta za mlade koji su u procesu izlaska iz zajednice. U njoj je danas zaposleno šest osoba, a ukupno je kroz nju u dvije godine prošlo dvadesetak osoba, kojima je u međuvremenu pomognuto pri traženju stalnog zaposlenja. Zadruga uz keramičku radionicu ima namjeru pokrenuti slične inicijative u poljoprivredi i drugim gospodarskim granama - tumači Tepeš, dodajući kako od konkretnih akcija, poput ove sa "školskim anđelima" sav prihod namijenjen je volonterskom centru udruge SKAC i njihovu programu "72 sata bez kompromisa", kojim se konkretno pomaže ljudima u potrebi.

- Rad je veliki dar. Zadruga Mostovi spasa upravo promovira rad kao dar i želi podijeliti svoje iskustvo rada s mladima - aže Tepeš, napominjući kako će se anđeli čuvari moći nabaviti na svim prodajnim mjestima Tiska po cijeni od 9,99 kuna.

Više informacija o anđelima i zadruzi “Pontes salutis” može se dobiti na njihovoj Facebook stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Ova 4 horoskopska znaka imaju najveće šanse steći bogatstvo
NOVAC IM SE 'LIJEPI' ZA RUKE

Ova 4 horoskopska znaka imaju najveće šanse steći bogatstvo

Zanima li vas koji su horoskopski znakovi predodređeni za bogatstvo? Neki znakovi Zodijaka prirodno privlače novac zbog svojih jedinstvenih karakteristika.

Očistite klima uređaj! Iz njega prijeti smrtonosna legionela
ULAZI U PLUĆA

Očistite klima uređaj! Iz njega prijeti smrtonosna legionela

Ova opasna bakterija u ljudsko tijelo ulazi udisanjem i u nekim slučajevima je smrtonosna. Pronaći se može i na mjestima gdje ima ustajale vode
Dnevni horoskop za utorak 18. lipnja: Lava će privlačiti netko zauzet, Vaga planira odmor...
ISKORISTITE DAN!

Dnevni horoskop za utorak 18. lipnja: Lava će privlačiti netko zauzet, Vaga planira odmor...

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 18. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje