Lifestyle

Komentari 0

Apsolutni kralj statement torbica novijeg doba: Daniel Lee odlazi iz kuće Bottega Veneta

Apsolutni kralj statement torbica novijeg doba: Daniel Lee odlazi iz kuće Bottega Veneta

Modni je svijet iznenadila informacija da dizajner koji je proslavio talijanski brend, ali i samostalno pokrenuo neke od najvećih trendova posljednjih godina, odlazi iz kompanije

Modni dizajner Daniel Lee najavio je da napušta kuću Bottega Veneta. Za brend je kao kreativni direktor radio od 2018. godine, a godinu kasnije predstavio je torbu Pouch.

POGLEDAJTE VIDEO: Igor Galaš, kralj hrvatske pletenine

U obliku jastuka, mekana i jednostavna, ova je torba ubrzo postala ne samo statement kreacija, već je pokrenula samostalni trend koji je u svijetu modnih dodataka postao vodeći. Do njega, statement torbice bile su uglavnom one 'starih' brendova, kao što su Chanel i Louis Vuitton.

Brojne kuće su krenule u proizvodnju slične torbe i potvrdile status Daniela Leeja kao jednog od vodećih dizajnera današnjice. Pritom je Bottega Veneta, kuća kožnatih modnih dodataka otvorena 1966. godine u Veneciji, postala prestižan svjetski brend.

Lee je nakon Pouch kreacije popularizirao inovativan način pletenja kože Intrecciato, koji je specifičan za brend od samog osnutka kompanije.

Upravo radi Leeja, postavljen je i trend pletenih motiva na sandalama, natikačama i torbama - za sve je kriva njegova torbica Casette.

Na trend je utjecala i sandala Lido, inspiracija za brojne dizajnere i high street brendove diljem svijeta.

Ako ste viđali sandale s mrežom preko stopala - i to je Lee potpisao u originalu, ime kreacije je The Stretch Sandal.

Isto tako, autor je čizama koje imaju potplat u drugoj boji. I taj trend preuzeli su mnogi, pa sada i mokasine i oxfordice imaju taj stilski moment.

Influencerice u posljednje vrijeme nose velike haljine i Bottega Veneta Puddle Boots, riječ je o još jednom mega hitu.

Ove čizme su glomazne i u jarkim bojama, specifičnog izgleda i dizajna. 

Hailey Bieber jedna je od najvećih obožavateljica brenda.

Na dodjeli prestižnih britanskih modnih nagrada 2019., održanoj u Londonu u prosincu iste godine, Lee je nominiran za četiri glavne nagrade te je osvojio svaku od njih. Nije najavljeno gdje će autor dalje, piše WWD.

Najčitaniji članci