Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Aromatiziranu vodu pripremite od finog voća, povrća i začina

Aromatiziranu vodu pripremite od finog voća, povrća i začina
4

Borovnice pomiješajte s kaduljom, dodajte vodi lubenicu i malo ljute papričice, voda s kupinama odlična je zamjena za donat mg, dok ona s cimetom snižava šećer

VIDEO

Ako kod kuće imate jabuke i cimet, pripremite osvježavajuću aromatiziranu vodu. Naribajte jabuke i dodajte ih u vodu začinjenu cimetom. Ohladite je i uživajte.

U nekoliko minuta vodu možete pretvoriti u osvježavajući napitak s okusom koji će biti potpuno zdrav, bez ikakvih umjetnih dodataka, a i nećete trošiti novac na vodu s okusom iz trgovine. Osim s običnom vodom, u ova osvježavajuća pića možete dodati i malo mineralne vode, koja je izvrsno osvježenje, pogotovo ljeti. Kako bi domaća aromatizirana voda bila što bolja, kombinirajte prave okuse. Najsigurnija je kombinacija citrusa. 

Narežite naranču, limun i limetu, stavite ih u bocu vode i držite u hladnjaku. Sjajno će se slagati i ananas i metvica. Listove metvice zgnječite kako bi pustili aromu pa ih dodajte u bocu vode. 

Osvježavajuća voda od voća i metvice

Sastojci:

  • dvije šalice lubenice, limuna i bobičastog voća
  • grančica metvice
  • voda
  • šalica leda

Priprema:

U veliki vrč ulijte vodu. Dodajte joj metvicu. Nakon toga umiješajte narezano voće pa ubacite kockice leda. Vrč zatvorite i ostavite ga u hladnjaku. Ovisno o tome koliko snažan okus aromatizirane vode želite, toliko dugo neka stoji. Za lagano aromatiziran okus dovoljna su tri sata. Ovako pripremljenu vodu procijedite pa u hladnjaku može stajati i dva, tri tjedna.

Bolje volje uz papričicu

Ljute papričice pomiješajte  s vodom i sokom od lubenice, koja je bogata vitaminima. Sve prelijte vodom te ostavite da odstoji. Dobit ćete vodu koja u trenutku popravlja raspoloženje. Sastojci iz ljute papričice potiču tijelo da luči endorfin, hormon sreće koji izaziva navalu energije, a ovo hladno piće pravo je osvježenje u vruće ljetne dane. 

Okus limete istaknut će bosiljak

U hladnu običnu ili mineralnu vodu umiješajte bosiljak. Listići bosiljka u vodi povisit će vam razinu željeza. Dodajte i kriške limete. One su “zadužene”  za vitamin C, koji podiže raspoloženje i osvježava. Limetu prije upotrebe razvaljajte rukama po radnoj površini, tako će biti aromatičnija. Ovu vodu možete dodati omiljenom kolaču. 

Aromatični đumbir i osvježavajuća metvica

Za razbuđivanje je najbolja kombinacija metvice i đumbira pa je pijte uz doručak. Što dulje sastojci budu u vodi, to će okus biti intenzivniji, a ako volite jaku aromu đumbira, narežite ga na manje ploške i odmah dodajte u vodu kako sokovi ne bi iscurili. Isto tako, metvicu usitnite u mužaru i umiješajte u vodu, a prije posluživanja je izvadite. 

Kadulja se sjajno slaže s malinama

Osvježavajućih kombinacija za domaće vode s okusom zaista je bezbroj. Jedna je od njih i malina s kaduljom. Svježe začinsko bilje poput kadulje čini aromatične vode još posebnijima, stoga je pomiješajte s dvije šalice borovnica i hladnom vodom. Dodajte led, pustite da odstoji i uživajte. I ružmarin je u službi najfinije vode. Stoga ga pomiješajte sa sitno narezanom lubenicom.

S jagodama bosiljak, metvica i kadulja

Ukusna kombinacija jagoda i bosiljka obogatit će vodu. Ako vrč ili boca s aromatiziranom vodom budu dulje stajali u hladnjaku, dobro je svako toliko bocu promućkati kako svi okusi ne bi “pali” na dno. Dodajte i listiće kadulje ili metvice, a i nekoliko kapljica vanilijina ekstrakta učinit će vodu neodoljivom.

Žličica šećera za bolji okus

Vodi dodajte i kupine prepune vlakana. Ako želite, njome možete natopiti biskvite za kolače, ali onda upotrijebite puno manje vode i ostavite da odstoji što dulje kako bi bila što bogatijeg okusa. Isto tako, možete dodati i žličicu šećera. 

Borovnice, breskva, limun i metvica

Ova kombinacija mirisa i okusa pojačava antioksidativnu moć vode. Uz to, možete ih zalediti i ubaciti u čašu kao ukras piću. Dodavanjem limuna, osvježavajuće metvice i karotenom bogata aromatičnog bilja, voda postaje poput ukusne sangrije među bezalkoholnim pićima. Piće poslužite uz svježe listiće metvice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite