Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
66 komentara

Horoskop: Tko je materijal za brak, a tko se ne želi vezati?

Kad voli, Rak se potpuno predaje partneru i sklon ga je idealizirati, ali s obzirom da je izuzetno osjetljiv i uvredljiv, s njim treba oprezno jer je sakupljač uvreda

Foto: Dreamstime
66 komentara

Vjerujete li u instituciju braka ili je ona za vas relikt prošlosti? Koji su znakovi skloniji klasičnim, a koji nekonvencionalnim vezama? Precizan odgovor pronaći ćete u natalnoj karti, a u ovom tekstu pročitajte što možete očekivati od potencijalnih partnera - avanturu ili vezu na 'duže staze'. Zabavite se i provjerite smiješi li vam se s određenim znakom bračna sreća ili vas, nakon početne zaslijepljenosti, očekuje razlaz zbog 'nepomirljivih razlika u karakteru'.

Ovan

Muškarac Ovan vrlo je muževan, strastven i privlačan, ponosan na svoj izgled i ljubavno umijeće. Na ženi će ga prvo privući izgled, ali ona mora biti vrlo inteligentna i moralna da bi ga zadržala. S obzirom da je Ovan samouvjeren, impulzivan i dominantan znak, njegova će se partnerica morati naviknuti na život u sjeni. Jake žene mogu mu biti zanimljive, ali brak s njima je isključen jer zna se tko je ovdje „gazda u kući“. 

Žena Ovan također je jaka, ponosna, plemenita i dominantna, ali nikada se ne bi udala za papučara. Ona traži ambicioznog i uspješnog muža koji će poticati njezine poslovne ambicije i zadovoljiti seksualne potrebe, a obitelji pružiti materijalnu sigurnost i visok standard.

Ovan je prvi znak horoskopa, ima visoko mišljenje o sebi i ne podnosi usporedbe pa često bira dvostruko mlađe partnerice/partnere da bi dokazao da mu nitko nije ravan, kako u životu, tako i u seksu. Ljubomoran je i osjetljiv na svoj ego pa ga ne treba provocirati jer u konfliktnim situacijama gubi kontrolu i postaje nasilan. Odan je kad se iskreno zaljubi, a prevari je sklon samo ako partner/ica ne ispuni njegove seksualne želje i očekivanja. Sklon je klasičnoj vezi/braku, a tijekom života može imati više od jednog braka.

Skladan par: Rosie Huntington-Whiteley (Ovan) i Jason Statham (Lav)

Bivši par: Kate Hudson (Ovan) i Matthew Bellamy (Blizanci)

JESTE MEĐU NJIMA? Sve im je negativno: 5 znakova koji su najveći cinici Zodijaka

Bik

Bik je jedan od najvećih hedonista Zodijaka, a iako ima vrlo jak libido, u veze u pravilu ne ulazi bez emocija. U ljubavi je stabilan, odan, pažljiv i nježan. To je tradicionalan i odgovoran muškarac, koji će svojoj obitelji pružiti materijalnu i emotivnu sigurnost, a djeci najbolje obrazovanje. Zbog vladarice Venere, božice ljubavi i ljepote, pri izboru partnera bitni su mu fizički atributi, ali jednaku važnost pridaje  materijalnom i društvenom statusu druge strane. 

Žena Bik vrlo je odgovorna i odana partnerica, a iako djeluje toplo, smireno i blago, može biti vrlo ljubomorna i posesivna. Privlače je uspješni i ambiciozni muškarci, koji njoj i obitelji mogu pružiti/osigurati udoban i luksuzan život. Stoički će prebroditi krizu u braku i nikada neće prva pokrenuti brakorazvodnu parnicu. Senzualna je i dobra ljubavnica, a svoju obitelj i prijatelje oborit će s nogu kulinarskim umijećem. Ona je izvrstan izbor za klasične veze.

Skladan par: Penelope Cruz (Bik) i Javier Bardem (Ribe)

Bivši partneri: Uma Thurman (Bik) i Ethan Hawke (Škorpion)

Blizanci

Blizanci su intelektualan i hladnokrvan znak, a u ljubavi i seksu površni su i nestalni. Oni vole eksperimentirati, ne poznaju granice ni tabue, ali pritom ne uključuju čula. Flertovi, zabava i dobro društvo privlačniji su im od tradicionalnih veza i brakova pa su i rastave braka, ako u njih uopće uđu, česta pojava. Dugotrajno će se skrasiti samo uz partnera koji dijeli njihove interese i stavove i ni na koji ih način ne sputava/ugrožava. Od raskida ne rade dramu, radije će se napiti i pokušati zavesti slatkorječivošću potencijalne partnere.

Žene Blizanci također su jake intelektualno pa se neće odreći karijere zbog obitelji, ali dovoljno su brze i sposobne da usklade ta dva područja i uz to imaju bogat društveni život.

U vezama trebaju mnogo slobode pa bi morale izbjegavati ljubomorne i posesivne muškarce.

Skladan par: Paul Bettany (Blizanci) i Jennifer Connelly (Strijelac)

Bivši par: Johnny Depp (Blizanci) i Amber Heard (Bik)

Couple talking in bed | Autor: Photographee.eu Foto: Photographee.eu

Rak

Ovo je vrlo maštovit, osjećajan, sentimentalan i romantičan znak. Kad se zaljubi, potpuno se predaje partneru i sklon ga je idealizirati, ali s obzirom da je izuzetno osjetljiv i uvredljiv, s njim treba oprezno jer je sakupljač uvreda. Dobar je, nježan i erotičan ljubavnik jer u seks ulazi s emocijama. Kućni je tip, tradicionalan i vjeran, ali život s njim nije lak jer je sklon promjenama raspoloženja, pasivnosti i prigovorima. Usprkos dubokoj emotivnosti, u brak može ući iz potpuno drugačijih razloga, osobito materijalnih. Odnos s majkom i njezin jak utjecaj često predstavlja kamen spoticanja u bračnom životu muškaraca Rakova.

Žena Rak ima jako razvijen materinski instinkt i zaštitničku ulogu prema obitelji i bližnjima.

Rano zasniva brak, ljubomorno ga štiti i čuva, a s istim partnerom može dočekati i duboku starost. Račice se teško nose/mire s prekidima pa se često znaju naći u ljubavnom trokutu.   

Skladan par: Sofia Vergara (Rak) i Joe Manganiello (Jarac)

Bivši par: Diane Kruger (Rak) i Joshua Jackson (Blizanci)

Lav

Lav je plemenit, velikodušan, dominantan i ekstravagantan znak. Voli se hvaliti i razmetati ljubavnim i seksualnim umijećem, ali jednom kad se zaljubi postaje pouzdan i odan partner.

Svojeg izabranika, tj. izabranicu obasipat će ljubavlju i poklonima, a pobrinut će se i da im ljubavno gnijezdo odiše luksuzom i elegancijom. Strastven je, iskren i otvoren pa će druga strana uvijek znati na čemu je. Vrlo je sposoban, prodoran i uspješan pa njegova obitelj neće ni u čemu oskudijevati, ali to će im često spočitavati i očekivati da ga svi poštuju i hvale. Lav je u prosjeku dobar i lojalan muž, ali postoji i drugi tip Lava, a taj često traži zadovoljstvo sa strane. S obzirom da se smatra savršenim muškarcem, partneričinu nevjeru neće tolerirati. 

Lavice su izuzetno sposobne i atraktivne žene nepresušne energije. One su strastvene i odane partnerice i odlične majke, a usput grade i uspješnu karijeru. Često su dominantne u braku.

Skladan par: Justin Theroux (Lav) i Jennifer Aniston (Vodenjak)

Bivši par: Charlize Theron (Lav) i Stuart Townsend (Strijelac)

Djevica

Djevica je racionalan, analitičan, kritičan i izbirljiv znak pa ju nije lako osvojiti ni zadovoljiti.  Partner će je prije privući inteligencijom nego izgledom i seksepilom. U ljubavi je nježna i odana, a emocijama i seksu prepustit će se u trenutku kada stekne  potpuno povjerenje u partnera. Ako procijeni da on ispunjava njena očekivanja, prihvatit će tradicionalne bračne obveze i postati vrlo pouzdana partnerica. Ona ljubomorno čuva privatni i obiteljski život, velik je perfekcionist u kući i na poslu, a s obzirom da je vrlo vrijedna i sposobna, sve će učiniti da svojoj obitelji priušti pristojan život.

Muškarci Djevice prilično su konvencionalni i konzervativni, u životu ih pokreće racio, a ne strast, ali svojoj će obitelji omogućiti komforan i luksuzan život kao i žene ovog znaka. Odani su partneri i rijetko se razvode jer im se brak temelji na prijateljstvu, uzajamnom uvažavanju i zajedničkim, materijalnim interesima.

Skladan par:  Blake Lively (Djevica) i Ryan Reynolds (Škorpion)

Bivši par: Charlie Sheen (Djevica) i Denise Richards (Vodenjak)                

Vaga

Vage su uz Rakove najveći ovisnici o ljubavi i partnerskim odnosima. Muškarci i žene ovog znaka žude za obožavanjem i laskanjem te imaju jaku želju i potrebu za simpatijom, seksom i druženjem. Šarm im je neosporan, ali često ga svjesno koriste da bi postigli određen cilj. Vole flertovati i ne žure u brak, a potencijalne partnere često idealiziraju i gledaju kroz ružičaste naočale. Uvijek su dotjerani pa im je dobar izgled presudan i u izboru partnera. Inteligencija i profinjenost drugi su faktor privlačnosti. Od partnera na kraju očekuju da bude ambiciozan i uspješan kako bi im mogao ispuniti želje i hirove te priuštiti luksuzan i komforan život. Osim šarma žena Vaga ima urođen talent za harmoniju i estetiku pa će njezin izabranik biti pravi sretnik.

Muškarcima Vagama ne odgovara bračni život, ali ni ne isključuju ga. Odlični su i strastveni ljubavnici, ali osjetljivi su na ženski šarm i često su skloni izletima izvan braka.  

Skladan par: Marion Cotillard (Vaga) i Guillaume Canet (Ovan)

Bivši partneri: Naomi Watts (Vaga) i Liev Schreiber (Vaga)

Foto: Dreamstime

Škorpion

Škorpion je najjači i najekstremniji znak, može doseći neslućene visine i dubine. Magnetičan je i ima jak seksualni potencijal, ali nije lak partner. Ne podnosi jake i dominantne žene, a ako stvari izmaknu kontroli, sklon je nasilju. Žena mora biti u njegovoj sjeni da bi im brak bio uspješan. Posesivan je i ljubomoran, voli i mrzi jednakom žestinom, a u seksu je izuzetno strastven i nezasitan. U brak često ulazi zbog društvenog statusa, ali priuštit će svojoj ženi i djeci dobar život i nikome neće dopustiti da ugrozi njegovu obitelj. 

Žene Škorpioni su jake, odane, energične i realistične, a partnera vide u pravom svjetlu i onda kada su u njega jako zaljubljene. Njihov je seksualni potencijal također izuzetno naglašen pa traže iskusnog i izdržljivog muškarca koji će ih zadovoljiti . One su kao i muškarci ovog znaka dominantne, ljubomorne, posesivne i sarkastične pa život s njima nije jednostavan.

Skladan par: Ryan Gosling (Škorpion) i Eva Mendes (Ribe)

Bivši par: Emma Stone (Škorpion) i Andrew Garfield (Lav)

Strijelac

Strijelac je slobodoljubiv, human, otvoren, duhovit i zabavan. Avanture su mu mnogo privlačnije od bračnih okova, a njih uglavnom uspješno izbjegava. S obzirom da ovim znakom vlada Jupiter, Strijelci u životu imaju mnogo sreće i financijski su neovisni pa im partnerstva nisu bitna za status i egzistenciju. Strijelac je sportski tip, privlačan i seksepilan. Odličan je ljubavnik, ali površnost ga sprječava da se dublje veže uz jednu osobu. Pod utjecajem obitelji i okoline može se odlučiti na brak, ali vjernost mu nije jača osobina pa su razvodi česti.

Žene Strijelci dinamične su, jake i svestrane, aktivno sudjeluju u društvenom životu i sportskim aktivnostima. Daju prednost avanturama i nekonvencionalnim odnosima, ali ne bježe od braka i obveza. Dobri su roditelji, a partneru će ostavljati dovoljno prostora i slobode. Ako im on uzvrati istom mjerom, njihov će brak odoljeti svim iskušenjima.

Skladan par: Adam Brody (Strijelac) i Leighton Meester (Ovan)

Bivši par: Amanda Seyfried (Strijelac) i Justin Long (Blizanci)

KAKVE SU U VEZI Žene Zodijaka: Riba u vezi želi biti majka, a Djevica je dobrica

Jarac

Muškarac Jarac ima jak zaštitnički instinkt, pouzdan je, tradicionalan i konzervativan. Ambiciozan je i posvećen karijeri, a ljubavne veze gradi strpljivo kao i karijeru. Iako je vrlo omiljen među suprotnim spolom, ne upušta se olako u ljubavne veze. Ima jak erotski potencijal, ali nije sklon avanturama, radije će pričekati da naiđe prava osoba. Teško pokazuje emocije i povlači se kad je povrijeđen, a prevaru ne prašta. Jarac je jedan od najpouzdanijih muževa i brak mu je trajan, a njegova će obitelj uvijek biti dobro zbrinuta. Ako ste ga razočarali kao partner ili prijatelj, ne očekujte drugu šansu.

Žene Jarci u brak ulaze prvenstveno zbog materijalnog i društvenog statusa, oprezne su, izbirljive, vjerne i lojalne. Ambiciozne su i vrijedne, odlično raspolažu financijama i dobro skrbe za svoju obitelj. Poput muškarca Jarca teško pokazuju emocije i treba im više vremena da se opuste u seksu.

Skladan par: Gigi Hadid (Bik) i Zayn Malik (Jarac) 

Bivši par: Sienna Miller (Jarac) i Jude Law (Jarac)

Vodenjak

Vodenjak je nekonvencionalan, progresivan, human i društven znak. Njegovi su odnosi, društveni i ljubavni, bazirani na prijateljstvu. Lako ulazi u veze, ali njegove emocije nisu duboke ni trajne. Kapriciozan je, hirovit i nepredvidiv, kako u životu, tako i u seksu, a razvratna razdoblja izmjenjuju se s razdobljima apstinencije. Skloniji je nekonvencionalnim vezama nego braku, ali jak će ga partner navesti da promijeni mišljenje. Od raskida veze/braka ne radi dramu i ostaje u prijateljskim odnosima s bivšim partnerima.

Žene Vodenjake prepoznat ćete po osebujnom stilu i svijetlim, prodornim očima. One su vrlo zanimljive i inteligentne, a svoju slobodu žrtvovat će samo zbog nekog „posebnog i neobičnog“. Često ostaju usamljene jer teško pronalaze idealnog partnera. Nisu pretjerano emotivne, ali i njima se možete dogoditi da izgube glavu i tlo pod nogama zbog ljubavi.

Skladan par: Shakira (Vodenjak) i Gerard Pique (Vodenjak)

Bivši par: Jennifer Aniston (Vodenjak) i Brad Pitt (Strijelac)

Foto: Pexels

Ribe

Ribe su mistične, suosjećajne, emocionalne i maštovite. Emocionalna uzbuđenja mogu ih potpuno izbezumiti i navesti na razna iskušenja, promiskuitet i uporabu stimulansa. Muškarac rođen u ovom znaku jedan je od najpažljivijih i najhumanijih muškaraca Zodijaka, ali nema smisla za realnost i teško se nosi sa životnim nedaćama. Borbu za egzistenciju često prebacuje na partnerova leđa. Vrlo je senzualan i seksualan pa će cijeli život tražiti pravu ljubav. 

Žene su vrlo lijepe i nježne, sklone su sanjarenju i idealiziranju partnera i ljubavi. Od veza i braka mnogo očekuju i u njima ostaju čak i kad bi raskid za njih bio najbolje rješenje. Tvrdoglavost i sklonost žrtvi sprječavaju ih da naprave rez i okrenu novu stranicu u privatnom životu. Mogu imati nekoliko veza i/ili brakova, ali nikada neće odustati od ljubavi. Stabilan i pouzdan partner iz njih će izvući najbolje pa bi se trebale kloniti problematičnih tipova.

Skladan par: Jessica Biel (Ribe) i Justin Timberlake (Vodenjak)

Bivši par: Chris Martin (Ribe) i Gwyneth Paltrow (Vaga)

STALNO PAMETUJU I DRUGIMA IDU NA ŽIVCE: Ovi horoskopski znakovi pod hitno trebaju nešto primijeniti

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message